Stor interesse for nybyggede boliger i Aarhus

De fem byhuse og solgt, og der er kun få af de 46 lejelejligheder tilbage i boligprojekt i hjertet af Aarhus. "En bedre placering i Aarhus fås næsten ikke", siger mægleren.

KPC har stået bag byggeriet af K-Husene på Godsbanen i Aarhus. Projektet omfatter fem byhuse, der alle er solgt, samt 46 lejelejligheder.

Sidstnævnte har også vist sig at være yderst populære. Således er der blot fem ledige lejligheder tilbage. De ledige lejligheder er mellem 54 og 130 kvadratmeter store, og priserne varierer fra en månedlig leje på 8.900 kroner for den mindste til 18.000 kroner om måneden for den største. De første nye beboere i K-Husene flyttede ind i deres nye hjem den 1. april 2022.

– Vi er lykkedes med at bygge et unikt projekt, der ikke ligner meget andet, man ser i Aarhus. Det har haft stor indflydelse på efterspørgslen. Flere af de nye beboere kommer udefra og vil gerne noget mere bynært, men de vil også gerne bo unikt, udtaler Lasse Lauridsen, der projektudvikler i KPC, i en pressemeddelelse.

– Dertil er det en sublim placering centralt i Aarhus, hvor hele området undergår store forandringer. Godsbanen i Aarhus tilbyder mange spændende aktiviteter, uddyber han.

KPC har stået bag byggeriet af K-Husene på Godsbanen i Aarhus. Foto: PR.
KPC har stået bag byggeriet af K-Husene på Godsbanen i Aarhus. Foto: PR.

Godsbanearealerne strækker sig over et areal på knap 130.000 kvadratmeter mellem Skovgaardsgade og
Ringgadebroen
og udgør det første af en stribe sammenhængende omdannelsesområder langs Søren Frichs Vej.

– Projektet har en attraktiv beliggenhed tæt på blandt andet Aarhus nye arkitektskole, der formodentlig vil tilføre endnu flere kreative sjæle til området. AROS og Scandinavian Centeret ligger lige om hjørnet fra ejendommen og kan sågar ses fra nogle af boligerne. Brabrandstien er beboernes nye baghave, så der er let adgang til rekreative områder også. En bedre placering i Aarhus fås næsten ikke, så vi ser frem til at få de sidste lejeboliger afsat, og vi håber selvfølgelig at de nye beboere vil falde godt til, udtaler Simone Sand, projektansvarlig i EDC Projekt Poul Erik Bech, som har stået for salget af byhusene, og som står for udlejningen af lejlighederne.

Ud over K-Husene ligger på Godsbanearealerne blandt andet boligtårnet Æggepakkeriet og den nye arkitektskole. I udviklingsplanen for området blev der i sin tid lagt op til, at området både skal både skal kunne rumme børnefamilier, butikker, caféer og arbejdspladser samt “skæve, kreative idéer”.

Mange af projekterne i første etape er realiseret, mens et projekt endnu lader vente på sig.