Stort bofællesskab i Aarhus skyder i vejret

Den 17. januar var der rejsegilde på det nye fælleshus i Plushusene Lisbjerg – bofællesskabet med 226 lejeboliger, som Dansk Boligbyg står for byggeriet af.

NREP og M+ Ejendomme står bag selskabet Plushusene, som opfører bofællesskaber rundt omkring i landet. Plushusene Lisbjerg er det første bofællesskab, som selskabet opfører vest for Storebælt, og det er Dansk Boligbyg, der står for byggeriet. De første beboere vil kunne flytte ind i bofællesskabet i sommeren 2023, og den 17. januar kunne der fejres rejsegilde i udviklingsområdet, oplyser Dansk Boligbyg i en pressemeddelelse.

Byggepladsen blev etableret i maj 2022, og de første tre måneder gik med udgravning og byggemodning, mens byggetilladelsen var undervejs.

– Derfra kan jeg bare sige, at det er gået rigtigt stærkt, og der er sket en masse forskellige aktiviteter. Første etape, med 34 boliger i rækkehuse er næsten rejst, de første fem boliger står klar om kort tid, hvori prøveboligen bliver repræsenteret, sagde projektchef i Dansk Boligbyg, Sebastian M. Berger Rosenmeier blandt andet.

Fælleshuset, hvor rejsegildet blev holdt, er rejst, det er lukket og taget er tæt. Desuden er fundamenter og terrændæk til fem ud af de 10 etageboliger klar, og betonelementmontagen begynder i næste uge.

Dansk Boligbyg står for byggeriet af bofællesskabet Plushusene Lisbjerg. Bag projektet står selskabet Plushusene, som ejes af NREP og M+ Ejendomme. Foto: Dansk Boligbyg.
Dansk Boligbyg står for byggeriet af bofællesskabet Plushusene Lisbjerg. Bag projektet står selskabet Plushusene, som ejes af NREP og M+ Ejendomme. Foto: Dansk Boligbyg.

Bebyggelsen kommer, når den er helt færdig, til at bestå af 226 boliger fordelt på rækkehuse på 100-110 kvadratmeter i to etager og lejligheder fra 62 til 110 kvadratmeter.

Detil kommer et stort fælleshus og fælles uderum i form af tagterrasser på punkthuse og rummelige opgangsarealer med fælles uderum på altanhusenes etager. Mellem bygningerne etableres grønne gårdrum, og desuden etableres et energifællesskab, der skal give beboerne billigere og mere grøn strøm.

– I dag er en fantastisk dag for Plushusene. En kæmpe tak for indsatsen til alle håndværkere og samarbejdspartnere. Det tegner rigtig godt her i Lisbjerg, sagde administrerende direktør Martin Kring fra Plushusene blandt andet i sin tale.

Adresse på Thomas Vindingsgade og Bodil Lindorffsgade

Plushusene Lisbjergs kommende beboere får adresse på Thomas Vindingsgade og Bodil Lindorffsgade, da Aarhus Kommune har valgt at navngive vejene i området efter personer fra børnekulturlivet.

Thomas Winding er kendt som den danske stemme bag Emil fra Lønneberg og Alfons Åberg samt som en af idémagerne bag Bamse og Kylling, mens Bodil Lindorff blandt andet var leder af børneteatret ”Filuren”.

– Denne identitet tager vi gerne med som inspiration i indretningen af for eksempel børnehulen i fælleshuset. Med historier, som bringer minder frem hos de voksne og nye oplevelser for de mindste. Det passer godt med, at livsglæde og livskvalitet på tværs af generationer er vigtige elementer i Plushusenes koncept, sagde Martin Kring ved rejsegildet.

Han forklarede også, at Plushusene primært henvender sig til børnefamilier og voksne 55+. Plushusene har til formål at gøre en forskel for sine beboere, forebygge ensomhed og tilbyde tryghed og tilhørsforhold.