Sundby Skole vinder WAF Award 2022

Den svanemærkede skole, der er ved at blive opført i Sundby ved Nykøbing Falster, blev torsdag den 1. december 2022 udpeget som vinder af World Architecture Festival Awards i kategorien Education. Skolen er tegnet af Henning Larsen og Skala Arkitekter i samarbejde med BO-HUS, ETN Arkitekter, Autens og MOE Rådgivende Ingeniører.

Ved World Architecture Festival (WAF) i Lissabon blev Sundby Skole i fredags udpeget som vinder i kategorien Education, hvor skolen kæmpede mod 16 andre projekter fra hele verden.

– WAF Awards er en af de allerstørste internationale arkitekturpriser, og vi var en del af et utroligt stærkt felt. Visionen for skolen er at skabe grundlæggende glæde og lyst til at gå i skole. Designet for Sundby Skole ligger i spændingsfeltet mellem læring og landskab, og det giver børnene mulighed for at lære og opleve ting, som ligger uden for det almindelige skema i folkeskolen, hvilket dommerne ved WAF lagde vægt på, udtaler Eva Ravnborg, landedirektør i Henning Larsen, i en pressemeddelelse.

Kategorien Future Education hylder verdens bedste eksempler på kommende grundskoler, universiteter og andre uddannelsesinstitutioner.

– Vi har gentænkt måden af bygge og tænke skole på – både i forhold til læringsmål og bæredygtighed, men også skolens rolle i lokalsamfundet. Helt fra starten har vi haft fokus på, hvordan skolen og lokalområdet kan skabe værdi for hinanden. Vi har haft en målsætning om at designe og udvikle en skole, der er forankret i dens omgivende miljø, landskab og kulturarv. En skole, der er mere end et moderne læringsmiljø, men også er fremadskuende og skaber stolthed og værdi i lokalsamfundet, fortæller Julie Ankjær, kreativ chef i Skala Architecture.

Når Sundby skole, Danmarks første svanemærkede skole, åbner i sommeren 2023, vil den rumme cirka 580 elever fra 0.-9. klassetrin og ventes med spænding i Nykøbing Falster.

Den 10.000 kvadratmeter store skole opføres med høje ambitioner om lokal forankring, nærvær, læring og bæredygtighed. Byggeriet har et budget på 148 millioner kroner, men der er allerede planer om at udvide skolen for yderligere 50 millioner kroner, idet antallet af børn i alderen 6-16 år i Sundskolens skoledistrikt vil stige fra 659 i 2022 til cirka 749 i 2028.