Tivoli Friheden er klar med ny rutschebane i 2024

Tivoli Friheden er næste år klar med rutschebanen Vindfald, der blandt andet byder på et mere end lodret fald fra godt 20 meters højde.

Tivoli Friheden. Foto: PR.
Tivoli Friheden. Foto: PR.

Tivoli Friheden i Aarhus investerer op mod 40 millioner kroner i den nye rutchebane, der efter planen skal stå klar i sommeren 2024.

Forlystelsen er døbt Vindfald, og ifølge Tivoli Frihedens direktør, Henrik Ragborg Olesen, er der noget at glæde sig til. Det udtaler han i en pressemeddelelse.

– Den sender hjertet helt op i halsen fra nærmest første sekund. Og der bliver det så siddende på resten af turen. Der er simpelthen ingen kedelige passager på denne rutschebane, udtaler Tivoli Frihedens direktør, Henrik Ragborg Olesen.

Vindfald får en højde på op til 23 meter, en længde på godt 300 meter og en forventet tophastighed på 72 kilometer i timen. Samt altså et mere end lodret fald, et loop, proptrækkersving, kamelpukler og alt det andet, der hører til en susende og berusende rutchebaneoplevelse.

Tivoli Friheden er klar den nye rutschebane Vindfald i 2024. Foto: PR.
Tivoli Friheden er klar den nye rutschebane Vindfald i 2024. Foto: PR.

– Vi har en park, der ligger tæt på centrum og samtidig har skov, vand, blomster og en helt særlig stemning. Det betyder, at vi hverken kan eller skal lave verdens længste rutschebane, men det betyder ikke, at vi ikke kan forsøge at lave den sjoveste, lyder det begejstret fra Henrik Ragborg OIesen.

Rutschebanen bygges af tyske Gerstlauer Amusement Rides. Valget af samarbejdspartner handler ifølge Henrik Ragborg Olesen ikke kun om at lave en fantastisk rutschebane.

Det handler også om sikkerhed. Ikke mindst set i lyset af sidste års ulykke i Cobra.

– Der går ikke en dag, uden at vi tænker tilbage på ulykken. Derfor har det naturligvis været helt afgørende for os at finde den helt rigtige samarbejdspartner med mange års erfaring og en veldokumenteret track record, fastslår Henrik Ragborg Olesen.

En tradition for (hæs)blæsende navne

Tivoli Friheden er klar den nye rutschebane Vindfald i 2024. Foto: PR.
Tivoli Friheden er klar den nye rutschebane Vindfald i 2024. Foto: PR.

I Tivoli Frihedens historie finder man en lang række rutschebaner. Man finder også en tradition for (hæs)blæsende rutschebanenavne, der rækker næsten tilbage til den første rutschebane i 1958.

Cyklon 73 kørte fra 1973 til 1986. Orkanens Øje var i drift fra 1987 til 2018. Og en af Vindfalds naboer Tyfonen, der siden 2006 har snurret rundt og rundt og rundt.

– Navnet Vindfald er naturligvis en reference til rutschebanens ikoniske fald, men det er også en hilsen til historien. Mange århusianere husker stadig loopet på Orkanens Øje. Med Vindfald bringer vi loppet tilbage til Friheden, og man kan roligt sige, at loopet har taget nogle vilde venner med, lyder det med et smil fra Henrik Ragborg Olesen.

Vindfald åbner i 2024. Indtil da giver Tivoli Friheden dig blandt andet Danmarks højeste fritfalds-forlystelse, 65 meter høje Hjertekig, en helt ny klatrepark og Danmarks største blomsterfestival i hele juli måned.

Oplysninger om Vindfald

Maksimal højde: 23 meter

Skinnelængde: 300 meter

Max speed: 72 kilometer i timen

Vogne: 2 styk

Sæder per vogn: 8 styk

Kapacitet: cirka 360 gæster per time

Gæst minimumshøjde: 125 centimeter

Adgang med Tivoletter: 5 styk

Adgang med Turbånd: Ja

Sikkerhedsgodkendelse: TüV – Tyskland

Sikkerhedsgodkendelse: Force Technology – Danmark

Pris: cirka 35-40 millioner kroner

Om producenten

Det er tyske Gerstlauer Amusement Rides GmbH, der producerer ”Vindfald”. Gerstlauer har til dato produceret 107 rutchebaner, som er installeret over hele verden.

Typebetegnelsen er ”Eurofighter”, som til dato er produceret i et antal 25 styk. Siden den første ”Eurofighter” blev opsat i 2003, har Gerstlauer ikke oplevet tilfælde med personskade.

Kilde: Tivoli Friheden.