Udbud af Hornbæk Hospital er i mål

I september 2022 satte Freja Ejendomme Hornbæk Hospital til salg. Interessen for ejendommen med udsigt over Øresund har været overvældende.

Statens ejendomsselskab Freja Ejendomme satte Hornbæk Hospital til salg i offentligt udbud i september 2022. Ejendommen er placeret lige ud til havnen og med panoramaudsigt over Øresund. EDC Erhverv Poul Erik Bech har varetaget salget af Hornbæk Hospital-ejendommen på vegne af Freja Ejendomme. Budfristen er netop udløbet, og der har været en overvældende interesse for den ikoniske bygning, lyder det i en pressemeddelelse fra erhvervsmægleren.

Den historiske ejendom på Havnevej 25 blev opført i 1935 som Hornbæk Badehotel. Siden midten af 1950’erne har bygningen fungeret som hospital, og i dag huser den Rigshospitalets Klinik for Rygmarvsskader, som på sigt fraflytter ejendommen og flytter til Glostrup.

– Det er en ikonisk bygning med nogle helt ekstraordinære kvaliteter og som alle i lokalområdet kender. Vi har oplevet en overvældende interesse for ejendommen og har haft exceptionelt mange fremvisninger. Nu er budfristen netop udløbet, så vi er i Freja Ejendomme gået i gang med at se de forskellige indkomne bud igennem, udtaler Per Kondrup, salgschef i Freja Ejendomme.

Undervejs i forløbet blev udbudsperioden forlænget fra den 15. november 2022 til slut januar 2023. Politikerne i Helsingør Kommunes By-, Plan- og Trafikudvalg besluttede nemlig at indsnævre anvendelsesmulighederne for bygningen til “Hoteldrift med publikumsorienterede funktioner i stueetagen”.

– Vi har haft mere end almindeligt travlt med at vise den historiske og ikoniske ejendom frem med en enestående placering lige ud til en af Nordsjællands bedste badestrande. Der er da også tale om en af de allerbedste beliggenheder i landet til et hotel. Det har været overvældende at være en del af, og antallet af fremvisninger af Hornbæk Hospital trumfer faktisk alt andet, jeg har prøvet i min karriere. Der har været stor interesse fra både danske og internationale investorer, udtaler Stephen Berthelsen, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland.

Udbud af Hornbæk Hospital er i mål. Foto: Esoft.
Udbud af Hornbæk Hospital er i mål. Foto: Esoft.

Ejendommen består af to matrikelnumre på 1.176 kvadratmeter og 3.659 kvadratmeter, hvorpå der i 1935 er opført en hospitalsbygning på i alt 5.442 kvadratmeter fordelt på tre etager, to mindre tagetager i tårnbygning og delvis udnyttet kælder på 1.005 kvadratmeter.

– Det er en ikonisk ejendom med et massivt udviklingspotentiale, så der er mange muligheder for at udvikle ejendommen for den kommende investor, udtaler Flemming Buhl, Head of Capital Markets og partner, EDC Erhverv Poul Erik Bech.

– De mange udviklingsmuligheder læner sig op ad leisure, hotel, badehotel, spa og restaurantudvikling. Det bliver spændende at se, hvem der er kommet med det bedste bud, og hvad fremtiden helt præcist bringer for Hornbæk Hospital.