Neha Imtiaz Ullah, der læser til elektroingeniør på DTU, modtager Ingeniørforeningen, IDA’s ligestillingspris, Agnes & Betzy-prisen, i 2022. Foto: Simon Bang.
Neha Imtiaz Ullah, der læser til elektroingeniør på DTU, modtager Ingeniørforeningen, IDA’s ligestillingspris, Agnes & Betzy-prisen, i 2022. Foto: Simon Bang.

Ingeniørforeningen, IDA, oplyser i en pressemeddelelse, at 23-årige Neha Imtiaz Ullah, der læser til elektroingeniør på DTU, modtager foreningens ligestillingspris, Agnes & Betzy-prisen, i 2022.

Hun stiftede sidste år Nordic Women in STEM og har siden arbejdet målrettet for at udligne kønsforskellene indenfor STEM-fagene, lyder det fra ingeniørforeningen.

“Helt konkret har hun bidraget positivt til at få flere piger til at interessere sig for teknologi, ingeniørvidenskab og matematik, og dermed få flere piger til at vælge en naturvidenskabelig eller teknisk uddannelse”, skriver IDA.

“Midlet er workshops, foredrag for 13-19-årige piger på skoler og gymnasier for at inspirere flere til at vælge en karriere indenfor STEM, samt profilering af kvindelige rollemodeller indenfor STEM-fagene på de sociale medier. Tilsammen skal den indsats være med til at nedbryde fordommene om it- eller ingeniørstudier som lukkede fester for mænd. Derudover har Neha Imtiaz Ullah også været med at lære hundredvis af piger at kode”, lyder det videre i meddelelsen.

Om Agnes og Betzy-prisen

  • IDA uddeler Agnes & Betzy-prisen årligt. Prisen skal gå til en person, der er med til at fremme ligestillingen, synliggøre kvinder inden for ingeniørfaget eller til en kvinde, der har gjort noget bemærkelsesværdigt i eller for ingeniørfaget
  • Prisen blev stiftet i 1997 i anledning af 100-året for Agnes Nielsen og Betzy Meyer, der var de første kvindelige ingeniører i Danmark
  • Agnes og Betzy-prisen består af et rejselegat på 25.000 kroner.

Kilde: Ingeniørforeningen, IDA.