Urban Partners og Nrep skal afprøve nye globale klimaretningslinjer

Danske Urban Partners er én af 15 internationale virksomheder, som på verdensplan er udvalgt til at afprøve nye globale kilmaretningslinjer.

Jens Stender, medadministrerende direktør og partner i Urban Partners. Foto: PR.
Jens Stender, medadministrerende direktør og partner i Urban Partners. Foto: PR.

Urban Partners er blevet udvalgt af Science Based Targets initiative’s (SBTi) til at afprøve organisationens nye retningslinjer for ejendomsbranchen.

Det skriver det danske udviklings- og investeringsselskab i en pressemeddelelse.

Urban Partners forpligter sig med deltagelsen til at teste de nye værktøjer og retningslinjer. Når de rulles bredt ud, skal de hjælpe virksomheder med at fastsætte ambitiøse og realistiske mål, følge op på dem og rapportere i overensstemmelse med Paris-aftalens målsætning om ikke at overskride temperaturstigninger på 1,5 grader.

– Afstanden mellem industriens udledning af drivhusgasser og det sted, vi skal være for at opfylde målet i Paris-aftalen, vokser, og det er afgørende, at vi handler, udtaler Jens Stender, medadministrerende direktør og partner i Urban Partners.

Urban Partners har en ejendomsportefølje på 8 millioner kvadratmeter, som er placeret i forretningsbenet Nrep.

Det seneste år har Nrep implementeret SBTi’s foreløbige retningslinjer for byggebranchen, som blev offentliggjort i maj sidste år.

LÆS OGSÅ: DEN OFFENTLIGE SEKTOR FØRER AN I BÆREDYGTIGT BYGGERI

Nu indgår Nrep også i pilotprojektet, som skal bidrage til at reducere den store udledning af drivhusgasser i en sektor, der tegner sig for næsten 40 procent af de samlede udledninger.

Bæredygtighedschef i Urban Partners, Elisabeth Hermann Frederiksen. Foto: PR.
Bæredygtighedschef i Urban Partners, Elisabeth Hermann Frederiksen. Foto: PR.

Ifølge bæredygtighedschef i Urban Partners, Elisabeth Hermann Frederiksen, kræver det samarbejde på internationalt plan, hvis branchen skal reducere sin udledning af drivhusgasser markant.

Og det kræver handling, hvis man skal kunne nå et af SBTi’s mål, som blandt andre er at halvere CO2-emissionerne i 2030 og være CO2-neutrale i 2050 på tværs af sektorer.

– Der er en stejl, men nødvendig, læringskurve, der skal finde sted inden for vores branche for at forstå klimakrisens omfang. Vores opfordring til ejendomsvirksomheder, byudviklere og andre interessenter over hele verden er derfor at til at bakke op om arbejdet med fremme videnskabeligt baserede initiativer til at reducere CO2-udledninger, som dette fra SBTi, udtaler Elisabeth Hermann Frederiksen.

SBTi er et samarbejde mellem non-profit-organisationen CDP (tidligere Carbon Disclosure Project), FN’s Global Compact, World Resources Institute og Verdensnaturfonden (WWF). De 15 selskaber, som deltager i pilotprojektet, er fra hele verden.