Vækst skaber behov for nye kontorbyggerier i Aarhus

Frem mod 2028 er der ifølge erhvervsmægler 137.000 kvadratmeter kontorer på vej i Aarhus, og der er behov for de nye kontorlejemål.

Ifølge Colliers er der 137.000 kvadratmeter kontorer på vej i Aarhus frem til 2028. Det skriver Århus Stiftstidende.

På Sydhavnen skyder både det 20 etager høje ”Træ” og det 26 etager høje Akson i vejret, og på Mindet står Olav de Linde bag et 140 meter højt kontorbyggeri, som snart vil skyde i vejret. På Frederiks Plads opføres det 100 meter høje boligtårn, Frederikshus, som får kontorer på de øverste etager.

Ifølge Michael Andreasen, Senior Commercial Real Estate Advisor hos Colliers i Aarhus, er der behov for de nye kontorlokaler.

– Alene i perioden fra 2021 til 2024 er antallet af arbejdspladser i Aarhus Kommune vokset med 10 procent. Det er et udtryk for, at virksomhederne i Aarhus klarer sig godt og får brug for mere plads, siger Michael Andreasen til Århus Stiftstidende.

Ifølge Colliers rækker de nye kontorlokaler til mellem 7.000 og 9.000 arbejdspladser. Nogle af nybyggerierne vil blive lejet ud til virksomheder, der flytter fra ældre kontorhuse i byen. De kan så blive omdannet til eksempelvis boliger.