Velkomn overtager projekt med over 150 boliger i Haslev

Det nye ejendomsselskab Velkomn har nu overtaget grunden til sit første projekt på 154 lejeboliger i Haslev på Sjælland.

defaultVelkomn har overtaget grunden, hvor kræmmermarkedet, Det Blå Marked, lå. Her skal der bygges 154 lejeboliger. Foto: PR.
defaultVelkomn har overtaget grunden, hvor kræmmermarkedet, Det Blå Marked, lå. Her skal der bygges 154 lejeboliger. Foto: PR.

Der skal bygges 154 nye lejeboliger på grunden, hvor Skandinaviens største indendørs kræmmermarked, Det Blå Marked, tidligere lå.

Der bliver tale om række- og gårdhavehuse med to-fem værelser og i størrelser på mellem 65 og 125 kvadratmeter. Målgrupperne omfatter både nystiftede familier, seniorer og singler. De kommende boliger i Haslev i Faxe Kommune skal efter planen stå klar til indflytning i 2025.

Projektet har fået navnet Lysholm Have. Det skriver Velkomn i en pressemeddelelse.

Ejendomsselskabet Velkomn har sat sin underskrift på en købsaftale og overtager dermed projektet fra aarhusianske 1927 Estate.

Direktør Peter Uldall Borch fra Velkomn understreger, at der er tale om det første af mange projekter.

– Vi har nærstuderet det danske marked, og vi ser mange tegn på, at efterspørgslen på moderne lejeboliger til “det gode liv” kun bliver større. Jeg kan godt love, at Haslev blot er den første i rækken af mange fremtidige projekter, og derfor er det også en stor fornøjelse endelig at kunne skrive under på grunden og dermed tage Velkomn ind i en ny fase af virksomhedens historie, siger han.

I tilknytning til boligerne opsættes der blandt andet fælles ladestandere, og der etableres grønne fællesarealer. Boligerne indrettes med hårde hvidevarer og opføres efter 2029-standarder i forhold til bygningsreglementets aktuelle krav til CO2-udledning.

Planer om 1.200 lejeboliger – i første omgang

Velkomn har overtaget grunden, hvor kræmmermarkedet, Det Blå Marked, lå. Her skal der bygges 154 lejeboliger. Visualisering: Dimension Design.
Velkomn har overtaget grunden, hvor kræmmermarkedet, Det Blå Marked, lå. Her skal der bygges 154 lejeboliger. Visualisering: Dimension Design.

Peter Uldall Borch har en fortid som direktør i HD Ejendomme, som med en portefølje på 7.000 lejeboliger blev solgt til svenske Heimstaden.

I 2023 stiftede han Velkomn sammen med den engelske kapitalfond Matter Real Estate.

Sammen har de planer om at etablere og drive i første omgang 800-1.200 lejeboliger i en række større provinsbyer, mens den langsigtede plan er et langt højere antal.

Ifølge direktøren er grunden i Haslev et perfekt eksempel på de lokationer, Velkomn går efter.

– Siden Velkomn blev etableret sidste år, har vi arbejdet hårdt på at finde de helt rigtige grunde, som passer ind i vores mission om at tilbyde moderne boliger i attraktive og grønne områder tæt på større byer, arbejde, transportmuligheder, skoler, indkøb og hverdagens andre fornødenheder. Haslev passer perfekt på den beskrivelse og giver nem adgang til både Næstved, Køge, og Ringsted, ligesom E47 og den direkte togforbindelser er lige uden for døren, hvis man arbejder i hovedstaden, siger han.

Han tilføjer, at Velkomn allerede har andre konkrete grunde i pipeline og derudover er på udkig efter flere.

Lejemarkedet vokser

Peter Uldall Borchs analyse af boligmarkedet bakkes op af de seneste undersøgelser af danskernes boligforhold.

Flere og flere danskere vælger at bo til leje. I 2022 var over halvdelen af Danmarks boliger beboet af en lejer, og ifølge modelberegninger fra Nordicals Foresight vil der i perioden 2018-2040 blive brug for yderligere 232.000 lejeboliger i Danmark.

Rækkehusene i Haslev forventes at være indflytningsklare i 2025. Over 1.500 har allerede skrevet sig på interesselisten, oplyser Velkomn.

Også ved Søndermarksgård i Haslev er et stort boligprojekt på tegnebrættet.