Vinduer bidrager til de første svanemærkede lejeboliger i Aarhus

De 11 lejligheder på Jægergårdsgade 90 er de første, der er certificeret med Svanemærket i Aarhus. DEAS står bag projektet, der er tegnet af Dreyer Arkitekter.

Beboerne er flyttet ind i de 11 lejligheder og erhvervsejendommene er ligeledes udlejet i det nye byhus på Jægergårdsgade 90.

Til det nye byggeri har Velfac leveret flere typer vinduer i form af Velfac 200 og Velfac In, der begge har det til fælles, at de indeholder solglas og jalousiriste. Det er med til at nedbringe energiforbruget og højne indeklimaet. Det oplyser Velfac i en pressemeddelelse.

– Kendetegnet ved et byggeri certificeret med Svanemærket er blandt andet et lavt energiforbrug og et godt indeklima. Ejendommens nye 3-lags energiruder med solglas sikrer solafskærmning og gavner indeklimaet, siger Lars Slyngborg, Senior Asset Manager fra DEAS Asset Management, der har udviklet ejendomsprojektet.

– Velliv og PensionDanmark ønsker at tage et aktivt samfundsansvar – også gennem deres ejendomme. Med en certificering af de nye lejeboliger med Svanemærket sikrer vi transparens og giver samtidig beboerne en garanti for kvalitet, lavere energiforbrug og et godt indeklima, uddyber han.

Salgskonsulent Svend Åge Nielsen fra Velfac glæder sig over at have med til at sikre, at boligerne er svanemærkede.

– Med solglas i vinduerne reflekteres op til 60 procent af varmen, og på den måde sikrer man et godt indeklima for alle ejendommens brugere, lyder det fra Svend Åge Nielsen.

Dreyer Arkitekter sat stregerne til projektet. Arkitekterne har været udfordret af, at det nye byggeri, og dermed også vinduerne, skulle passe ind i både en traditionel og moderne bymæssig sammenhæng midt i Aarhus.

– Vinduerne fra Velfac, som vi har benyttet til projektet, kendetegnes ved, at de har en smal ramme. I en bymæssig sammenhæng gør det, at de passer perfekt til de andre vinduer på naboejendommene, udtaler direktør hos Dreyer Arkitekter, Kåre Kjartan Søstrøm.