Virksomhed i Aarhus sælger hovedkvarter for 78 millioner

Promovec har solgt deres hovedkvarter på Langdyssen i Lisbjerg ved Aarhus til den lokale ejendomsinvestor, SL Erhverv, i en sale-leaseback-transaktion.

Aarhusianske Promovec har solgt deres deres hovedkvarter på Langdyssen 6 i Lisbjerg i en sale-leaseback-transaktion. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Colliers, som har formidlet handlen.

Køber er den lokalt forankrede ejendomsinvestor SL Erhverv ved Susanne Puk Lorenzen, der er datter af ejendomsmatadoren Hans Lorenzen.

Parterne indgået en uopsigelig lejeaftale, der løber 15 år frem. Salget af ejendommen taler ifølge Lennert Falkenberg fra Colliers, Aarhus ind i en tendens, hvor der de seneste år har været et stigende fokus på sale-leaseback.

– Den stigende rente har medført et stigende afkastkrav hos flere investorer. Ved køb af en sale-leaseback ejendom, får de et lidt højere direkte afkast sammenlignet med eksempelvis boligejendomme. Derudover er renten med til at flytte enkelte investorers efterspørgsel fra eksempelvis konventionelle boligejendomme til erhvervsejendomme, herunder sale-leaseback-muligheder, hvilket også var tilfældet i denne sag, udtaler han i meddelelsen.

Colliers fremhæver, at ejendommen er centralt placeret i et nyere erhvervskvarter i udkanten af Aarhus N, tæt på E45 og Djurslandmotorvejen.

Der er desuden adgang til letbanen, og det har trukket flere større virksomheder til området med nye domicilbyggerier.

LÆS OGSÅ: RAINS BYGGER NYT HOVEDKVARTER I LISBJERG

Promovecs hovedkvarter er desuden certificeret til DGNB Guld, og ejendommen er udstyret med klimastyring og “flot lysindfald fra de etagehøje vinduespartier”, som Colliers beskriver det.

Der er etableret solcelleanlæg på tagfladen, og man har sågar gjort klar til, at der kan etableres en vindmølle på grunden.

Ifølge Steffen Andersen fra SL Erhverv er det en ejendom med mange muligheder.

– Først og fremmest var det interessant for os at handle med en lokalt forankret virksomhed som Promovec A/S, da vi ser dem som en stærk lejer, også i et fremtidsperspektiv. Set ud fra et investeringsmæssigt perspektiv var ejendommens bæredygtige profil og den gode beliggenhed tæt på Aarhus og motorvejen selvfølgelig også helt essentiel. Det giver os også mulighed for genudlejningspotentiale længere ude i fremtiden. Derudover var det en stor fordel for os, at sælger og lejer var samme person, da det gjorde forhandlingsprocessen omkring de sidste betingelser mere smidig, udtaler han i pressemeddelelsen.

Ifølge Jesper Lundqvist fra Promovec er man på den anden side af bordet også tilfredse med handlen, idet det muliggør ønsket om at investere i virksomheden frem for i mursten.

– Vi ønskede at udvikle vores forretning i stedet for at have penge stående i mursten. Vi mener, at vi bedre kan forrente vores penge ved at udvikle forretningen end at eje bygningen, vi bor i. I den proces fandt vi i samarbejde med Colliers, Aarhus en lokal køber der matchede vores behov, udtaler Jesper Lundqvist.

Et opslag i Tingbogen afslører prisen på ejendommen. SL Erhverv har måttet hoste op med 78 millioner kroner for domicilbygningen i Lisbjerg.