A. Enggaard bygger domicil til Norlys

A. Enggaard skal i totalentreprise bygge nyt domicil til Norlys, som samler 700 medarbejdere på havnefronten i Aalborg.

A. Enggaard skal bygge nyt domicil til Norlys på Gasværksvej 25 i Aalborg. Når lokalerne på havnefronten er færdige i slutningen af 2024, bliver de hovedsæde for energiforretningen i Norlys og Norlys Energy Trading. Den nye lokation samler dermed 700 Norlys-medarbejdere, der i dag sidder på tre forskellige adresser i det nordjyske. Det skriver Norlys i en pressemeddelelse.

Sweco Architects har tegnet bygningen, der vinkles så flest mulige arbejdspladser får udsigt over Limfjorden. Bygningens hovedindgang vender mod byen og bringes ned i skala.

– Vores opgave er nu at skabe et fremtidssikret byggeri, som matcher Norlys’ ønsker og krav til bæredygtighed og arkitektonisk kvalitet. Vi glæder os til samarbejdet og til at skabe en bygning, der harmonerer med resten af bygningerne på Aalborgs havnefront, siger Kristoffer Styrup, der er afdelingschef i A. Enggaard.

Det nye domicil opføres desuden med fokus på bæredygtige løsninger. Derfor får det 90 ladestandere til elbiler og en bæredygtig vedligeholdelse og drift af bygningen. Domicilet certificeres til DGBN Guld.

De indvendige rammer får en DGBN Hjerte-certificering, hvilket betyder, at det nye domicil lever op til ekstra høje krav til indeklima i form af luft, lyd og lys.

– For os er medarbejdernes trivsel afgørende. Med et godt indeklima, moderne mødefaciliteter og gode fordybelsesmuligheder er jeg sikker på, at vores nye domicil danner virkelig gode rammer for medarbejdernes hverdag, siger Jens Hansen, der er direktør for Supply Chain & Facility Management i Norlys.

De 700 medarbejdere, der fra slutningen af 2024 får arbejdsplads på havnefronten i Aalborg, sidder i dag på Norlys’ kontorer i henholdsvis Aalborg, Brønderslev og Støvring.

– I den nye bygning samler vi alle vores nordjyske aktiviteter under ét tag – fra trading og energihandel over salg af ladeløsninger til udbygningen af fiber- og elnettet. Jeg glæder mig til, at vi kommer endnu tættere på hinanden, siger Jens Hansen.

Første spadestik forventes at tages i løbet af vinteren, når den endelige byggetilladelse er på plads.

Fakta om byggeriet

De omkring 11.700 kvadratmeter skal huse cirka 700 medarbejdere.

Bygningens højeste del bliver seks etager – svarende til cirka 32 meter.

Første spadestik forventes i løbet af vinteren 2022/2023, mens byggeriet skal stå færdigt i slutningen af 2024.

Byggeriet er DGNB-certificeret med guld og hjerte.

Det nye domicil får 90 ladestandere til elbiler og to DC ladere (lynladere).

A. Enggaard har vundet totalentreprisen på byggeriet i et samarbejdet med Sweco Architects og Niras som rådgivende ingeniør.

Byggeriets facade opføres i en reduceret og dermed bæredygtig tegl, farvet aluminium i op til 70 procent genanvendt materiale og FSC-mærket træ. Taget kommer til at rumme solceller, der forventes at producere 70.000 kWh årligt, mens der på resten af taget plantes grønt, som optager regnvandet og fordrer biodiversitet.

Kilde: Norlys.