A. Enggaard sigter mod “høj arkitektonisk kvalitet” i Karen Blixen Kvarteret

Der skal bygges 578 nye boliger og 3.000 kvadratmeter erhverv i Karen Blixen Kvarteret Gellerup, oplyser A. Enggaard, som udvikler området sammen med PKA.

Tirsdag aften vedtog et næsten enstemmigt byråd i Aarhus en lokalplan for 67.600 kvadratmeter stort areal i Gellerup.

Ifølge en pressemeddelelse fra A. Enggaard er lokalplanen endnu en milepæl i den store transformation af bydelen.

Området kommer til at hedde Karen Blixen Kvarteret og vil bestå af både rækkehuse, etageboliger, erhverv og andre bylivsfunktioner, oplyser den nordjyske entreprenør- og byudviklingsvirksomhed i en pressemeddelelse.

Projektet er ramt af et juridisk slagsmål med beboere, der ikke ønsker at fraflytte lejligheder, som skal rives ned.

A. Enggaard fortsætter dog ufortrødent med omdannelsen af Gellerup i samarbejde med PKA, lyder det.

Målet med det nye boligområde er at skabe 578 nye boliger for både familier og par – og samtidig skabe et sted, hvor caféer, små butikker, gallerier og lignende kan skabe liv langs Karen Blixens Boulevard.

Udover de nye boliger skal der således opføres 3.000 kvadratmeter til erhvervsformål.

Sammen med den nye skole, som Aarhus Kommune opfører, skal området særligt tiltrække børnefamilier.

Ifølge A. Enggaard er lokalplanen blevet til i samarbejde med både Brabrand Boligforening og Aarhus Kommune.

– Vi glæder os over den positive respons fra byrådsmødet. Når der er så stor opbakning fra byrådet, er det også et udtryk for, at vi har haft et konstruktivt og tæt samarbejde med Brabrand Boligforening og Aarhus Kommune omkring lokalplanen. Den tager blandt andet afsæt i Aarhus Kommunes politik for bykvalitet og arkitektur, så derfor er høj arkitektonisk kvalitet samt grøn variation i området en vigtig del af projektet, udtaler projektudvikler hos A. Enggaard, Jacob Futterup Sørensen.

Fællesskabet er vigtigt

En væsentlig del af visionen for Karen Blixen Kvarteret er at skabe et stærkt fællesskab blandt beboerne. Området vil blive designet med henblik på at fremme sociale mødesteder, hvor beboerne kan mødes og opbygge et stærkt sammenhold, skriver A. Enggaard.

Der vil blive etableret fællesarealer med en stor legeplads, fælleslokaler samt grønne områder og mødesteder.

Foruden de nye boligtyper i området åbner lokalplanen muligheden for at gennemføre visionerne om at gøre Karen Blixens Boulevard til en levende bygade, understreger A. Enggaard.

– Gellerup er meget mere end det ry og rygte, som mange forbinder det med. Her er et utroligt stærkt fællesskab, et spirende iværksættermiljø og enormt mange faciliteter og initiativer, der skaber rammerne for et godt børneliv. Det vil vi gerne bibeholde og videreudbygge i Karen Blixen Kvarteret, da vi tror på, at det er med til at gøre området til et helt særligt og attraktivt boligområde i Aarhus, udtaler Jacob Futterup Sørensen.