Aalborg Havn køber 500.000 kvadratmeter jord af Aalborg Portland

Den store aktivitet i Østhavnens erhvervspark fører til, at Port of Aalborg har købt knap 500.000 kvadratmeter jord af Aalborg Portland.

Der er fuld gang i udviklingen i Østhavnen i Aalborg. Erhvervsområdet vokser hastigt, og det skyldes vækst hos de mange virksomheder, hvor nogle udvider, mens nye virksomheder kommer til. Det skriver Port of Aalborg i en pressemeddelelse.

– Udviklingsprojekter og virksomheder inden for grøn omstilling boomer, og det kræver plads. Derfor udvider vi nu vores areal med 500.000 kvadratmeter, som vi har købt af vores gode nabo, Aalborg Portland, siger administrerende direktør hos Port of Aalborg, Kristian Thulesen Dahl.

Vindenergisektoren er stærk i Aalborg med store internationale frontløbere som Siemens Gamesa Renewable Energy, Bladt Industries, Blaest og en række underleverandører. Og i den seneste tid har Port of Aalborg også offentliggjort aftaler om en række nye projekter på havnens område.

Blandt andet etablering af Danmarks første storskala modtageanlæg til CO2 fra Fidelis New Energy og flytningen af Aalborg Universitets testanlæg til at realisere storskalaproduktion af fremtidens grønne brændstoffer som e-metanol og brint. Derudover etablerer European Energy et stort PtX-anlæg, som blandt andet skal bruges til produktion af grønt flybrændstof, også et af eksemplerne.

– Jeg er utroligt glad for, at denne handel om halv milllion kvadratmeter er lykkedes, for store vidder er bare en grundlæggende præmis, hvis denne slags projekter overhovedet skal kunne lade sig gøre. Vi skal have arealer på hylderne, så vi kan imødekomme vores kunders behov, når de har brug for det – og ikke ude i en fremtid, som vi ikke kender tidshorisonten på. Det er altafgørende for virksomhederne, at vi kan stille det til rådighed, som de har brug for, hvis de skal kunne følge med markedsudviklingen, siger Kristian Thulesen Dahl.

Købsaftalen er i hus, og næste skridt er den detaljerede planlægning af brugen af området og de projekter, som er i støbeskeen. Og denne proces påbegyndes allerede hen over sommeren, skriver havnen.