Sådan ser den foreløbige vision for et nyt stadion og en ny multiarena på travbanens arealer i Aalborg ud. Visualisering: C.F. Møller Architects.
Sådan ser den foreløbige vision for et nyt stadion og en ny multiarena på travbanens arealer i Aalborg ud. Visualisering: C.F. Møller Architects.

I øjeblikket frister AaB en tilværelse i landets næstbedste række, NordicBet Ligaen. Efter Efter 36 års uafbrudt ophold i den bedste række rykkede den nordjyske storklub ned i sidste sæson, men ambitionerne er fortsat store, og i den aktuelle stilling ligger klubben da også til oprykning og dermed en hurtig tilbagevenden til Superligaen.

Det tyske selskab Sports Strategy Excellence 22 (SSE22) har købt sig ind i klubben, og også uden for kridtstregerne har klubben store planer i samarbejde med blandt andet Aalborg Håndbold og ishockeyklubben Aalborg Pirates.

Mandag havde Erhverv Norddanmark, AaB, DBU, Aalborg Håndbold, Aalborg Pirates, Racing Arena Aalborg, Aalborg Kongres & Kultur Center og Samvirkende Idræts Foreninger Aalborg (SIFA) indkaldt til pressemøde for at “præsentere en sammenhængende vision for fremtidens sports- og kulturliv i Aalborg”.

– Vores ambitioner for fremtiden er store, de er intakte, lød det på pressemødet fra bestyrelsesformand i AaB, Niels David Nielsen.

Han blev bakket op af formand for Erhverv Norddanmark, advokat Rasmus Haugaard. Han styrede mødet på vegne af de involverede organisationer, og løftede mere af sløret for visionen:

– Aalborg Travbane flyttes uden for bycentrum, så arealerne kan frigøres til en nyt fodboldstadion for op mod 30.000 tilskuere, sagde Rasmus Haugaard, og oplyste, at planen desuden er at etablere en multihal med plads til 12.000 tilskuere til håndboldkampe. Den skal efter planen enten etableres på grunden, hvor Aalborg Portland Park ligger i dag eller på travbanen.

Ingen skattekroner til visionen

Rådmand i Sundhed og Kultur, Jes Lunde (R), påpegede, at der ikke skal smides skattepenge efter projektet.

– Og så skal vi selvfølgelig også have en proces, hvor borgerne får lov til at give deres besyv med, understregede han desuden.

De berørte ejendomme er alle kommunalt ejede, og ifølge rådmand i By og Land Jan Nymark Rose Thaysen (V) er der 22 hektar, der kan bringes i spil.

– Så længe vi ser muligheder, i stedet for at se begrænsninger, så er jeg også sikker på, at vi kan nå rigtigt langt, sagde Jan Nymark Rose Thaysen.

Borgmester i Aalborg Kommune, Lasse Frimand Jensen (S), hilste visionen velkommen, og glæder sig over, at den er foreningsdrevet.

– Dette er en kæmpestor dag for Aalborg Kommune, lød det fra borgmesteren.

– Der er ikke på nuværende tidspunkt en investorgruppe, der står bag, sagde han videre og understregede, at man håber, at der vil komme investorer ind over projektet.

Derudover kan der blive postet penge i projektet ved salg af byggeretter.

Hverken tidsplan eller økonomien i projektet er der på nuværende tidspunkt overblik over. Desuden blev det understreget, at kapaciteten på et kommende stadion heller ikke afklaret.

Aktuelt har Aalborg Portland Park på Harald Jensens Vej i Vestbyen en kapacitet på 13.600 tilskuere, hvoraf 8.600 er siddepladser på Complea- og A. Enggaard- og 3F-tribunerne, mens de sidste 5.000 er ståpladser, der er fordelt på de to endetribuner, Vesttribunen og i udebaneafsnittet på 3F-tribunen.

Ved internationale kampe er kapaciteten dog reduceret til 10.500 tilskuere, når der monteres sæder på alle tribuner.

Både Aalborg Håndbold og Aalborg Pirates har lige nu hjemmebane i de stor idrætskompleks Gigantium i Aalborg Øst.