ABF-pris: Årets andelsboligforening 2019 er A/B Marina Fjordparken i Aalborg.
Tre af andelshaverne foran foreningen. Foto: Lars Horn.

Andelsboligforeningen Marina Fjordparken i Aalborg har vundet prisen som ”Årets andelsboligforening 2019”. Foreningen vinder prisen for evnen til at være en del af lokal-samfundet og brande andelsboligformen i Aalborg kommune med 215.000 indbyggere. Det skriver ABF i en pressemeddelelse.

– lnitiativtagerne til byggeriet var en bred kreds af søsportsinteresserede, hvoraf de fleste, stadig er andelshavere. Foreningen har løbende fælles arrangementer med den lokale sejlklub og almene boligforening. Og selvom vi er oppe i årene, har vi 80 årige som stadig ror på daglig basis. Jeg er overbevist om, at vores sociale sammenhold i foreningen holder os kørende, og vi er stolte af prisen, fortæller Gordon Thøgersen, formand i A/B Marina Fjordparken, som indstillede foreningen til prisen, i pressemeddelelsen.

– Det er sjældent, at en andelsboligforening bliver stiftet af en initiativgruppe med samme fritidsinteresse. Det er tilfældet med Marina Fjordparken, hvor glæden ved sø-sporten var grundstenen ved foreningens opførelse i 2001. En drivkraft, som stadig eksisterer takket være sociale aktiviteter med Aalborg Sejlklub og Himmerland Boligforening og et engagement i lokalmiljøet, som er med til at brande andelsboligsektoren i en af Danmarks største byer, supplerer ABF’s landsformand, Hans-Erik Lund.

Prisen uddeles ifølge ABF, for organisationen ønsker at synliggøre de mange sunde og veldrevne andelsboligforeninger med engagerede andelshavere, der i fællesskab gør deres forening til et fantastisk sted at bo.

Prisen blev uddelt første gang i 2016 og i 2019 har 14 foreninger kæmpet om prisen. Aalborg kommune har 275 andelsboligforeninger med 4398 andelshusstande.