Man kan næsten ikke komme længere mod vest, når man er nået til Agger. Den nordvestjyske by kom for alvor på landkortet i midten af 1980’erne. Her skabte DR dokumentarserien “Heavy Agger”, hvor et kamerahold fulgte byens unge, der med deres passion for hård rockmusik gjorde oprør mod de voksne og Indre Mission.

Men byen byder på mere end strid vestenvind og minderne om unge, langhårede mænd i veste af denim med hjemmebroderede rygmærker. Blandt andet et badehotel.

Det 1.100 kvadratmeter store Agger Badehotel har endda 120 år på bagen, og nu har den fået ny ejer. Det skriver Finans.

Brian Emil Didriksen og Jan Møller har solgt hotellet til rigmanden Jørgen Hansen, som i 2020 solgte transportfirmaet Freja, til Torben Østergaard-Nielsen, der står bag USTC-koncernen.

Ifølge Finans har Jørgen Hansen købt badehotellet gennem sit selskab JJH Invest sammen med sin søn, arkitekt Søren Sarup, der er indehaver af Puras Architecture i Aarhus.

I år udløber en forpagtningsaftale, og i begyndelsen af 2025 er det planen, at igangsætte en nænsom renovering af badehotellet for 5-10 millioner kroner. Særligt værelserne trænger til en opgradering, så de står klar til forårssæsonen i 2026, fortæller Jørgen Hansen til avisen.

LÆS OGSÅ: HERREGÅRD I THISTED KOMMUNE ER SOLGT

– Vi skal lave et sted, hvor folk gerne vil bo. Agger er et overset sted på vestkysten. Det ligger lige op ad Nationalpark Thy, og i tilgift er der også kommet en Michelin-restaurant (Restaurant Tri, red.) til byen. Der mangler bare et sted at overnatte, siger han til Finans.

Prisen vil han ikke ud med. Den seneste tinglyste handel er fra 2011, hvor ejendommen skiftede hænder for 710.000 kroner. I denne omgang bliver handlen dog ikke tinglyst, idet der er tale om en selskabshandel.

I det seneste regnskab fra selskabet bag hotellet er ejendommen bogført til en værdi på 713.000 kroner. Regnskabet afslører også, at badehotellet gennem de seneste to år har givet mindre underskud på sammenlagt knap 50.000 kroner.

Agger Badehotel er bygget i 1904 og ligger mindre end 100 meter fra klitterne. Hotellets værelser har forskellig indretning. Der findes blandt andet findes 10 dobbeltværelser med eget bad og toilet, mens den gamle del af hotellet rummer 13 værelser. Desuden har hotellet restaurant og selskabslokaler med plads til 120 gæster.

Og minderne om de langhårede, unge mænd med rygmærker kan passende genoplives i hotellets nyrenoverede bodega.