Boligselskabet Hurup står bag de kommende boliger på Svanevej. Visualisering: FN-Arkitekter / Ardess.
Boligselskabet Hurup står bag de kommende boliger på Svanevej. Visualisering: FN-Arkitekter / Ardess.

Politikerne i kommunalbestyrelsen i Thisted Kommune har godkendt økonomien i et alment boligprojekt med 12 boliger fordelt på i alt 1.324 kvadratmeter på Svanevej 3-7 i Hurup. Boligselskabet Hurup købte grundene af Thisted Kommune i 2021.

Ifølge boligselskabet er grunden er vanskelige at bygge på, fordi terrænet krummer og skråner. Projektet er derfor blevet ændret, så bebyggelsen trækkes ind på grundene, så der drages fordel af det kuperede terræn i stedet for at bekæmpe det. Husene bliver således bygget i terrænet og i to plan, fremgår det af et brev fra boligselskabet til kommunen.

– Det er et fantastisk godt projekt, og der har vi nogle af de boliger, som nogen har ønsket sig. Dem skulle vi gerne have nogle flere af, sagde medlem af Erhverv-, Klima-, Miljø- og Teknikudvalget, Henning Holm (S), på kommunalbestyrelsesmødet, hvor projektet blev godkendt.

Han henviste til, at Hurup Boligselskab også står bag 10 nyopførte rækkehuse i Agger, og dem har der været stor efterspørgsel på.

Læs også: Byggeri af 30 nye rækkehuse i Lemvig sættes snart i gang

Projektet i Hurup har været udbudt i licitation som hovedentreprise, og det har efterfølgende været gennem en sparerunde.

Hurup Boligselskab har endnu ikke indgået entreprisekontrakt, men det forventes, at Murerfirmaet Bjarne Ørts & Co fra Vemb skal stå for byggeriet af de kommende boliger.

Projektet har en anskaffelsessum på godt 29,4 millioner kroner. Der etableres fire boliger på 101 kvadratmeter med en forventet månedlig husleje på cirka 7.860 kroner samt otte boliger på 115 kvadratmeter med en forventet månedlig husleje på omkring 8.950 kroner.

Hurup Boligselskab udvikler projektet i samarbejde med arkitekter fra aarhusianske Ardess og FN-Arkitekter fra Struer.