Andelsboliger skyder i vejret i ny bydel ved Aarhus

Den 4. maj er der rejsegilde på byggeriet af HaveHusene i Lisbjerg ved Aarhus. De 44 nye andels- og ejerboliger ventes klar til indflytning i sensommeren.

Det nye andelsboligbyggeri, HaveHusene, i den nordlige del af Aarhus er et skridt tættere på at kunne byde velkommen til deres nye beboere. Holdet bag byggeriet inviterer til rejsegilde torsdag den 4. maj, fremgår det af en pressemeddelelse.

Rækken af talere omfatter rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune Nicolaj Bang (K), NRGi’s administrerende direktør Jacob Vittrup og Carsten Møller, der er formand for andelsforeningen HaveHusene.

– Vi drømmer om et levende, stærkt og inspirerende fællesskab sammen med gode naboer. Vi er en broget skare, der står forskellige steder i livet, kommer med hver vores værdier og er på vej videre i mange forskellige retninger. Det ser vi som en styrke, fordi vi har et fælles ønske om en hverdag, hvor vi er mere end “bare” tilfældige naboer, udtaler Carsten Møller.

HaveHusene kommer til at bestå af 39 andelsboliger og fem private boliger, som bliver en blanding af byhuse i tre etager, rækkehuse i to etager samt stue- og etageboliger. Boligerne bygges omkring foreningens fællesskabshus og en fælleshave, der efter planen skal udgøre rammerne for et aktivt fællesskab og mødested for alle beboere på tværs af generationer.

LÆS OGSÅ: STORT BOFÆLLESSKAB I AARHUS SKYDER I VEJRET

Torsdag den 4. maj er der rejsegilde på de 44 andels- og ejerboliger i HaveHusene i Lisbjerg nord for Aarhus. Foto: PR.
Torsdag den 4. maj er der rejsegilde på de 44 andels- og ejerboliger i HaveHusene i Lisbjerg nord for Aarhus. Foto: PR.

– Vi er naturligvis stolte over HaveHusene, der for alvor tager form og allerede emmer af smuk arkitektur og landsbystemning. Lige fra første spadestik har vi haft fokus på at skabe rammerne om et spirende andelsfællesskab med plads til forskellige livssituationer og generationer, udtaler Ulf Christensen, administrerende direktør for Kuben Management, der har udviklet HaveHusene i tæt samarbejde med tegnestuen Transform og LB Consult.

Boligerne bygges i totalentreprise af Rasmus Jakobsen A/S 500 meter fra et letbanestop, ligesom Lisbjergskolen og det lokale foreningsliv i Lisbjerg findes i kort afstand af HaveHusene. De i alt 4.685 etagemeter bebyggelse ventes desuden at blive certificeret til DGNB Guld.

Boligerne ventes klar til indflytning den 1. september 2023, og der er stadig få ledige andelsboliger. Home Aarhus Nord står for salget af boligerne.

Lisbjerg er et af Danmarks største byudviklingsprojekter og vil fuldt udbygget komme til at huse op mod 25.000 indbyggere.

Tidshorisonten for den fulde realisering af Lisbjerg er op til 65 år. Udviklingsplanen er derfor udformet med henblik på, at de samfundsmæssige vilkår vil ændre sig undervejs. Planen vil blive udfoldet og detailplanlagt i etaper med tidshorisonter på 5-10 år.