Politikere nedstemmer boligprojekt på Strandby Havnefront for tredje gang

Tredje gang ser ikke ud til at være lykkens gang for Boligforeningen Vesterport, som står bag projekt med 93 boliger på Strandby Havnefront.

Boligforeningen Vesterport har indsendt en ansøgning til Frederikshavn Kommune med et revideret projekt med 93 boliger på Strandby Havnefront.

Ansøgningen er en opfølgning på to tidligere projekter, som ikke fik opbakning blandt politikerne i Plan- og Miljøudvalget.

Nu har politikerne i udvalget for tredje gang sagt nej til et foreslået byggeprojekt fra boligforeningen. Det skriver Nordjyske.

Dermed ser det ud til, at boligforeningens plan om at bygge boliger på havnefronten bliver endegyldigt kasseret.

– Lige nu dropper vi projektet, så det bliver ikke realiseret for nuværende. Vi vil gå ud og afsøge markedet for at se, om vi kan finde en privat investor, der har lyst til at overtage grunden, fortæller Steen Møller Andersen, direktør i Boligforeningen Vesterport, til Nordjyske.

Læs også: Fortsat mange tomme lejligheder i nybyggeri i Frederikshavn

I 2019 ansøgte boligforeningen om et projekt med en randbebyggelse mod Søndre Havnevej i 2,5 til tre etager, samt boligtårne i op til 12 etager på hjørnet af Søndre Havnevej og Agervej. Plan- og Miljøudvalget besluttede i december 2019 at tilbagesende projektet med ønske om et fornyet projekt, der ikke indeholdt et højhus.

Boligforeningen indsendte i 2020 et revideret projekt, hvor den overordnede arkitektur var uændret. Randbebyggelsen startede med byggeri i tre etager, som trappes op til fire, fem og syv etager. Udvalget behandlede projektforslaget i december 2020 og fastholdt den tidligere beslutning om, at projektet skulle være uden højhuse.

Endeligt modtog administrationen i Frederikshavn Kommune i 2023 et revideret projekt, hvor arkitekturen var uændret, mens randbebyggelsen var ændret, så der maksimalt nu var seks etager. En større del af bebyggelsen skulle til gengæld opføres i fem etager, og antallet af rækkehuse var uændret. Men det projekt bliver altså heller ikke til noget.