Stor lynladestation åbner midt i Frederikshavn

Med købet af ejendommen, der tidligere husede blandt andet Samson Travel, rykker E.ON Drive Infrastructure Denmark ind i hjertet af Frederikshavn.

E.ON Drive Infrastructure Denmark har købt ejendommen på Havnepladsen 5A i Frederikshavn af Hans Jørgen Wellejus i en handel, der endnu ikke er tinglyst.

Tidligere havde Samson Travel til huse i ejendommen, men nu skal der etableres en stor lynladestation ved det nordjyske knudepunkt for færgetrafik til og fra Sverige.

Det fremfår af en pressemeddelelse fra ladeoperatøren, der står for opsætning og drift af ladestander i 10 europæiske lande.

– Som nordjyde glæder det mig, at vi atter kan bistå det nordjyske og de turister der vælger at kommer forbi Nordjylland, med lynhurtigt opladning, udtaler Anders Krag, der er chef for forretningsudvikling i Europa i E.ON Drive Infrastructure.

– Det har været på vores liste i et par år, at finde den rigtige placering i hjertet af Frederikshavn, og igen har gode lokale krafter bistået os i vores søgen. Med Havnepladsen 5A overtager vi en grund og bygning, der for mange lokale, inklusive mig selv, er kendt i byen, da lokalerne tidligere har huset Samson Travel, men går helt tilbage til 1889 i lokalhistorien.

Læs også: Nordjysk feriecenter skal omdannes til lejligheder

Ejendommen på Havnepladsen i Frederikshavn står over for en renovering. Foto: Nordicals.
Ejendommen på Havnepladsen i Frederikshavn står over for en renovering. Foto: Nordicals.

E.ON Drive Infrastructure Denmark kan for nuværende ikke komme med dato for åbningen af lynladestationen i Frederikshavn, da de stadig venter på svar fra det lokale forsyningsselskab, men agter at påbegynde renoveringen af bygningen inden pinsen 2024.

– Det er vores plan at bevare bygningen, sætte den i stand og benytte den til endnu ikke fastlagte formål, for det er vigtigt for os i E.ON Drive Infrastructure, at vi som en stor europædisk operatør viser omtanke, omtanke for historien, omtanke for lokallivet og måske kan give et boost til det lokale erhvervsliv i Frederikshavn.

Ved færdiggørelsen af projektet, vil der i første omgang til at være 12-16 styks 400 kilowatt lynladeudtag, der kan lade en bil fra 10 procent til 80 procent på mellem 10 til 20 minutter alt efter bilens ladekurve.

Ejendomshandlen blev formidlet af Nordicals Frederikshavn.