AP Pension og Raundahl & Moesby bygger nyt domicil til DLF Seeds i Smørum. Visualisering: PLH Arkitekter.
AP Pension og Raundahl & Moesby bygger nyt domicil til DLF Seeds i Smørum. Visualisering: PLH Arkitekter.

AP Ejendomme har indgået en aftale med frøvirksomheden DLF Seeds (DLF) om udviklingen og opførelsen af et nyt hovedkontor, der er tegnet af PLH Arkitekter.

DLF flytter dermed fra Roskilde til erhvervsområdet Kongebakken i Smørum i Egedal Kommune.

Raundahl & Moesby står i totalentreprise for byggeriet af det nye hovedkontor på en grund på cirka 12.000 kvadratmeter. Byggeriet er netop sat i gang.

Det skriver pensionskassen i en pressemeddelelse.

– Med den kommende ejendom i Smørum kan vi opfylde de behov, som DLF har til deres kommende hovedkontor, og vi er ikke tvivl om, at det bliver en rigtig god ejendom, som vi ser frem til, at DLF kan tage i brug, udtaler administrerende direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson.

AP Ejendomme bliver ejer af bygningen, hvor DLF har indgået en langvarig lejekontrakt. Omkring 100 medarbejdere fra frøvirksomheden får deres daglige gang i det kommende hovedkontor.

– DLF har udviklet sig til at være en global frøvirksomhed med medarbejdere i over 20 lande, og vi har behov for mere tidssvarende og moderne rammer, så vi kan fortsætte vores udvikling. Derfor glæder vi os meget til, at vi kan tage vores nye hovedkontor i brug, udtaler Søren Halbye, koncerndirektør i DLF

– Vi har gjort os mange tanker og overvejelser om, hvordan vi skaber de optimale rammer, der kan give DLF og vores medarbejdere de bedste arbejdsbetingelser og plads til udvikling, og det er vi overbevist om, at vi får med det nye hovedkontor. Det bliver et stort og moderne løft i forhold til vores nuværende forhold, som vi er sikre på, at medarbejderne bliver glade for.

– I arbejdet med at finde et nyt område til vores hovedkontor har det været vigtigt for os, at det er et område med en god infrastruktur, hvor det er let og enkelt at komme til og fra for vores medarbejdere og gæster, og det lever området i Smørum og Egedal op til på bedste vis, afslutter Søren Halbye.

Projektet i Smørum er det tredje byggeri, som AP Ejendomme opfører i samarbejde med Raundahl & Moesby.

– Derfor er vi heller ikke i tvivl om, at dette projekt vil blive løst på bedste vis af Raundahl & Moesby. Vi stiler efter, at ejendommen bliver certificeret med DGNB Guld, og det er vi overbeviste om, at Raundahl & Moesby er med til at sørge for, at vi kommer i mål med, udtaler Peter Olsson.

Målet er, at ejendommen skal certificeres til DGNB Guld.

– Vi oplever generelt, at markedet ønsker at udvise et større samfundsansvar, og derfor efterlyser optimale løsninger inden for det bæredygtige byggeri. Det samme gør DLF, som har stillet store krav til byggeriet af deres nye domicil, udtaler Morten Jensen, direktør i Raundahl & Moesby Øst.