Dansk Boligbyg bygger stort bofællesskab i Ølstykke

Gennem Plushusene står M+ Invest og NREP bag et nyt bofællesskab på den tidligere Toftehøjskolens grund i Ølstykke. Dansk Boligbyg er totalentreprenør.

M+ Invest og NREP etablerer endnu et bofællesskab gennem selskabet Plushusene. Denne gang i Ølstykke, hvor den tidligere Toftehøjskolens grund ryddes for at give plads til 211 nye lejeboliger.

Dansk Boligbyg bygger bofællesskabet i totalentreprise med henblik på DGNB Guld, oplyser entreprenøren i en pressemeddelelse.

Byggeriet skydes i gang i august 2023, og de 211 nye lejeboliger afleveres etapevis til Plushusene frem til efteråret 2025.

– Det er en stor glæde for os, at vi får lov til at realisere endnu et Plushusene-projekt, siger afdelingsleder Jes Møller-Jensen fra Dansk Boligbyg.

– Plushusene er et moderne og interessant boligkoncept, og vi har allerede et supergodt samarbejde med bygherren og dennes rådgivere om opførelsen af Plushusene i Lisbjerg. På mange måder kommer det nye projekt i Ølstykke til at ligne det, som vi allerede er i gang med i Lisbjerg, uddyber han.

LÆS OGSÅ: EGEDAL KOMMUNE MED DGNB-KRAV VED SALG AF EJENDOMME

Også hos Plushusene er der glæde over, at man nu kan løfte sløret for de nye boliger, og over at fortsætte samarbejdet med Dansk Boligbyg.

– Vi har arbejdet med ideen om et bofællesskab i Ølstykke længe. Jeg er sikker på, at det kommende bofællesskab vil tilføre værdi til Egedal kommune med en moderne boligform, der giver trivsel i hverdagen. I Plushusenes åbne fællesskaber rundt om København oplever vi, at de mange fælles aktiviteter, som drives eller hjælpes i gang af en fast tilknyttet vært, skaber gode sociale relationer og en øget livskvalitet, udtaler administrerende direktør i Plushusene, Martin Kring.

Lejeboliger med fokus på bæredygtighed og fællesskab

Plushusene i Ølstykke forventer byggetilladelse i sommeren 2023, og de første beboere ventes at flytte ind i efteråret 2024. Totalentreprisen varetages af Dansk Boligbyg.
Plushusene i Ølstykke forventer byggetilladelse i sommeren 2023, og de første beboere ventes at flytte ind i efteråret 2024. Totalentreprisen varetages af Dansk Boligbyg.

Både i opførelsen af boligerne og den senere drift som lejeboliger lægges der vægt på bæredygtighed. Byggeriet certificeres til DBNG-guld

Bofællesskabet kommer til at rumme 211 lejeboliger fordelt på rækkehuse og lejligheder i altanhuse og punkthuse. Boligerne varierer i størrelse fra cirka 60 til cirka 116 kvadratmeter og får to-fem værelser. Alle boliger får enten terrasse eller altan. Ud over egen bolig får beboerne adgang til fællesfaciliteter.

Centralt i bebyggelsen placeres et stort fælleshus i to etager med blandt andet spisesal, hyggelounge, børnehule, multirum, fitness, atelier, værksted og gæsteværelser. Mellem husene etableres grønne leverum og legepladser. Der etableres også en særlig overdækket ”Byens rum”, som for eksempel kan huse arrangementer som loppemarkeder, yoga, gadeteater og deslige.

Plushusene Ølstykke indrettes til aktive voksne +55 og børnefamilier.

Fakta om Plushusene Ølstykke

Bygherre: Plushusene Management

Totalentreprenør: Dansk Boligbyg

Arkitekt/landskab: Sweco /SLA

Byggeperiode: Opstart forventes i august 2023, og hele projektet forventes færdigt i efteråret 2025. De første beboere forventes at flytte ind til efteråret 2024.

Etageareal: Cirka 18.925 kvadratmeter fordelt på 211 boliger og et fælleshus

Om Plushusene

Plushusene er etableret i 2018 af M+Invest og NREP.

Der forventes opført mindst 12 ejendomskomplekser i Danmark med et beboermix beståede af børnefamilier og aktive voksne +55.

Plushusene er Danmarks største bofællesskabskoncept. Det første åbnede i Hedehusene i foråret 2020 og siden er Plushusene også åbnet i Nivå, Ballerup, Tårnby, Køge Nord og snart Lisbjerg.