AP Ejendomme står bag projektet Trekanten i Brabrand. Visualisering: Arkitema.
AP Ejendomme står bag projektet Trekanten i Brabrand. Visualisering: Arkitema.

Aarhus Kommune har givet AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, den endelig byggetilladelse til selskabets planlagte boliger i Hejredalskvarteret ved Gellerup i Brabrand. Dermed kan totalentreprenøren 5E Byg for alvor gå i gang med boligbyggeriet.

Det skriver pensionskassen i en pressemeddelelse.

Trekanten er navnet på projektet med rækkehuse på henholdsvis cirka 95 og 125 kvadratmeter fordelt på henholdsvis to og tre etager og med fire eller fem værelser. Hvert rækkehus udstyres med egen lille have og balkon.

Projektet er tegnet af Arkitema og opføres på grunden, hvor det tidligere Hejredalskollegie lå.

Boligerne opføres i tre trekantede klynger omkring et fælles boligstræde, og hver klynge får et fælles havemiljø. Herudover bliver der anlagt 75 parkeringspladser.

– Vi er naturligvis glade for, at vi med byggetilladelsen i hånden nu for alvor kan sætte gang i opførelsen af Trekanten. Vi har store forventninger til projektet, der er placeret i et rigtig godt område, hvor der er alle muligheder for at indtage Brabrands naturområder. Samtidig er du tæt på Aarhus midtby, så vi er overbeviste om, at det bliver et område, som vil være interessant for mange, udtaler administrerende direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson.

Han oplyser, at boligerne i tre etager bliver opmuret i genbrugstegl, mens husene i to etager opmures i biogasbrændte tegl. Herudover bliver fundamenterne for begge typer af rækkehuse støbt i Aalborg Portlands CO2-reducerede cementtype, FutureCem, der har op til 30 procent lavere CO2-aftryk.

Pensionskassen overvejer aktuelt en eventuel fordeling af byggeriet mellem ejer- og lejeboliger.

Totalentreprenøren, 5E Byg, er naturligvis også godt tilfredse med, at AP Ejendomme har fået byggetilladelsen:

– Det er et meget spændende projekt, som AP Ejendomme har sat i søen, og vi ser frem til at kunne være med til at stå for opførelsen af boligerne. Med byggetilladelsen vil vi nu arbejde ufortrødent videre med Trekanten, som, vi er overbeviste om, bliver endnu et godt samarbejde mellem AP Ejendomme og 5E Byg, siger Torben Nielsen.

Hvis byggeriet forløber efter planen, vil der være indflytning i starten af 2025.