Thor Radiatorfabrik i Herlev skal omdannes til boliger. Visualisering: Olav de Linde.
Thor Radiatorfabrik i Herlev skal omdannes til boliger. Visualisering: Olav de Linde.

Ejendomsselskabet Olav de Linde har planer om at omdanne den bevaringsværdige Thor Radiatorfabrik på Hørkær i Herlev til boliger, men projektet møder nu kritik.

Henriette Fogh Møgelhøj, arkitekt og medindehaver af Møgelhøj Arkitekter, giver over for Byrummonitor udtryk for ærgrelse over, at 90 procent af bygningen fra 1948 står til nedrivning.

– Jeg synes, det er rigtig trist. Det forringer byens værdi og historiefortælling, og det ødelægger den sammenhæng, der ellers kunne være i byen, siger Henriette Fogh Møgelhøj til Byrummonitor.

Tidligere var det planen, at der skulle bygges mellem 420 og 440 lejligheder, men projektet er siden ændret, og nu lægges der op til etablering af omkring 360 boliger.

Ejendomsselskabet Olav de Linde er kendt for at omdanne og bevare bygninger rundt omkring i landet, og Byrummonitor spørger ind til, hvorfor selskabet ikke også gør det i Herlev.

– Man er nødt til at se det som en helhed. Vi har lignende udviklingsplaner flere andre steder i landet, for eksempel på Katrinebjerg og i Maltgården i Aarhus. Der har vi endda fjernet alle bygningerne og lavet nogle ret gode boligområder med nogle rigtig gode grønne byrum, som fremmer biodiversiteten og gør, at de her lidt grå og triste erhvervsområder får et andet og godt liv, svarer Esben Kjeldsen, administrerende direktør for Ejendomsselskabet Olav de Linde, til Byrummonitor.

Lokalplanen for projektet har netop været i høring. Den skal give mulighed for at opføre to boligkarréer i henholdsvis tre-syv etager og fire-syv etager.