Projekt med 28 boliger i Herlev er godkendt

Lokalplanen er udarbejdet på foranledning af et alment boligselskab, som dog har tænkt sig at sælge grunden til en privat udvikler.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Politikerne i kommunalbestyrelsen i Herlev Kommune godkendte den 12. juni endeligt lokalplanen for et projekt med 28 nye boliger på Sønderlundvej 7A og 7B.

Lokalplanen er blevet udarbejdet efter ønske fra Boligforeningen 3B. Der er dog ikke udsigt til, at der skal bygges almene boliger på grunden ved Toftegården, hvor Daginstitutionen Enghuset tidligere havde til huse i skimmelramte bygninger.

– Det er jo et område, som den almene boligforening har valgt at sælge fra, og der ønske opført nogle boliger, sagde formand for Miljø-, Klima- og Teknikudvalget, Marianne Dithmer (EL), på kommunalbestyrelsesmødet.

Lokalplanen giver mulighed for, at der kan bygges i tre etager på grunden, hvor der stilles krav en arkitektur, der sikrer, at de kommende boligbebyggelse passer sammen med den den eksisterende etagebebyggelse i boligområdet Toftegården.

Lejlighederne i stueetagen indrettes som seniorvenlige boliger i ét plan, mens der derover kan opføres familieboliger i to plan.

Projektet har et samlet omfang på 3.600 kvadratmeter. De enkelte boliger bliver mellem 80 og 110 kvadratmeter store.

På kommunalbestyrelsesmødet havde politikerne i øvrigt fokus på, at der skal sikres en løsning i byggeperioden, så tung trafik ikke kommer i karambolage med trafikken af børn på vej til og fra Herlev Byskole, som ligger et stenkast fra den kommende byggegrund.