NCC har renoveret 210 boliger i Højbjerg Vænge i Herlev for Boligselskabet HAB ved DAB. Foto: Jonathan Grevsen.
NCC har renoveret 210 boliger i Højbjerg Vænge i Herlev for Boligselskabet HAB ved DAB. Foto: Jonathan Grevsen.

For 267 millioner kroner har NCC i hovedentreprise renoveret 210 boliger med et samlet areal på 16.000 kvadratmeter i Højbjerg Vænge i Herlev for Boligselskabet HAB ved DAB.

Nu kan de sidste beboere i den almene boligbebyggelse flytte ind i deres nyrenoverede boliger. Det skriver entreprenørvirksomheden i en pressemeddelelse.

Alle blokke er blevet energioptimeret og fremtidssikret, og de er blevet udstyret med nye badeværelser, køkkener og altaner. Også lejlighedernes ydre har fået et løft med nye facader, murværk, nyt tag og nye vinduer.

– Vi er rigtig glade for, at renoveringen er gennemført, og at de sidste beboere nu kan flytte ind i deres nye skønne lejligheder. Beboerne i området har levet med renoveringsarbejde længe nu. Dette er jo anden af tre etaper af det totale renoveringsprojekt. Nu vil der være roligt en tid, før vi kan sætte gang i tredje og sidste etape, siger Steen Ejsing, byggechef i DAB.

Der er blevet etableret tre tilgængelighedsopgange med elevatorer, og alle opgange har fået installeret nye decentrale ventilationsanlæg.

Projektchef i NCC’s renoveringsenhed Michael Albrechtsen fortæller, at holdet i starten af renoveringen stødte på nogle udfordringer, da det viste sig, at der var behov for en noget mere omfattende sanering af tagene end forventet, men den udfordring blev løst gennem planlægning og godt samarbejde med bygherre og rådgiver.

– Når man begynder en totalrenovering, finder man næsten altid noget, man ikke kendte til på forhånd, og derfor er det dejligt, at vi fik løst det i prøveblokken. Vi tog en masse god læring med fra den første blok, som har kunne tage med os og bruge i arbejdet med de næste blokke sådan, at vi har kunne skabe et rigtig godt flow i processen, fortæller Michael Albrechtsen.

Udearealerne skal anlægges

Undervejs er renoveringsarbejdet især blevet udfordret af vejret. Både efteråret 2023 og den efterfølgende vinter har vejret drillet, og forårets store regnmængder har gjort arbejdet med udeområderne vanskeligt, fordi der har været så vådt og mudret, at det ikke har været muligt at køre med tunge maskiner på området.

Nu hvor de sidste lejligheder er afleveret, vil fokus blive rettet på udeområderne. Der skal nedgraves molokker til affaldssortering, lægges fliser, plantes hæk, sås græs og anlægges bede på det store område.

Der skal også etableres nye private haver til de 70 stuelejligheder, hvor der både skal lægges fliser og sås græs. Udeområderne forventes at stå færdige ved årets udgang.

NCC har gennenmført renoveringen i samarbejde med totalrådgiver og ingeniør Wissenberg Rådgivende Ingeniører, arkitekter fra Paludan & Ramsager Arkitektfirma og landskabsarkitekter fra Bogl.