Herlev Kommune sælger rådhusgrunden til AG Gruppen

Grunden, der husede det gamle Herlev Rådhus, skal der udvikles et nyt boligområde. AG Gruppen køber grunden for 50 millioner kroner.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Kommunalbestyrelsen i Herlev Kommune har onsdag den 12. juni 2024 godkendt en købsaftale med AG Gruppen, som dermed overtager rådhusgrunden.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

AG Gruppens tilbud tager udgangspunkt i det skitseprojekt, der vandt idékonkurrencen i 2023. Der skal bygges omkring 180 nye boliger med en gennemsnitsstørrelse på 85 kvadratmeter.

Herlev vokser i disse år, og vi har brug for flere attraktive boliger. Projektet skal samtidig skabe en fornyet akse mellem Herlev Bymidte Center og den historiske Saxbo bygning. Et strøg, der kan skabe fornyet dynamik og samspil mellem boliger, handel og erhverv, udtaler borgmester Thomas Gyldal (S).

Læs også: Jyske udviklere bag projekt med over 480 nye boliger i Herlev

Det kommende boligområde skal udvikles med fokus på bæredygtige løsninger, klimasikring og bynatur. AG Gruppens tilbud indeholder blandt andet et 250 kvadratmeter stort bydelshus, der for eksempel vil kunne bruges af foreninger og kommunen.

– I AG Gruppen tror vi på den ambitiøse byudvikling i Herlev. Det bliver vores tredje projekt i Herlev Kommune og med denne attraktive placering kan vi fortsætte det gode samarbejde til gavn for borgerne og byens vækst, udtaler administrerende direktør i AG Gruppen, Bjarke Windeløv Graae.

– Vi tror på, at vi med fælles indsats får skabt et nyt levende byområde, der binder områdets historiske betydning sammen med moderne boligformer med plads til fællesskab.

Solgt til mindsteprisen

Den fynske ejendomsudvikler køber grunden til mindsteprisen på 50 millioner kroner. Herlev Kommune modtog i alt fire tilbud på grunden den 18. april 2024.

De fire tilbud indeholdt flere forbehold og væsentlige ændringer, der ikke umiddelbart kunne indeholdes indenfor udbuddets rammer. Derfor indkaldte forvaltningen til forhandlingsmøder med alle fire tilbudsgivere.

Efter forhandlingerne fik tilbudsgiverne yderligere 14 dage til at indsende et revideret tilbud, hvilket to tilbudsgivere benyttede sig af.

Læs også: Herlev gør plads til 5.400 boliger i ny bydel

I forbindelse med kommunalbestyrelsesmødet blev det samtidig vedtaget at sende lokalplansforslaget for projektet i offentlig høring fra den 13. juni og 10 uger frem.

Planlægningen tager udgangspunkt i et skitseprojekt, der er udarbejdet af Nrep i samarbejde med Holscher Nordberg og SLA. Lokalplanen omfatter foruden rådhusgrunden på Herlev Bygade 90 og Saxbo-bygningen fra 1937 på Vindebyvej 2.

Saxbo-bygningen vil blive bevaret, mens nybyggeriet vil omfatte både rækkehuse og lejligheder i etagebyggeri i et-fem etager.