Stort boligprojekt i Herlev rammer toppen

Sammen med bygherre og samarbejdspartnere kunne NCC i dag fejre rejsegilde på Hørkær i Herlev, hvor de opfører Bakkekæret med 445 lejeboliger. Byggeriet opføres for Greenpoint.

For Greenpoint bygger NCC 445 nye lejeboliger i projektet Bakkekæret på Hørkær 8 i Herlev, hvor virksomheden frem til 2020 havde asfaltproduktion.

Boligerne opføres i seks etaper, hvor den første nu nærmer sig aflevering. Der er netop afholdt rejsegilde på projektet. Det oplyser NCC i en pressemeddelelse.

En gammel industrigrund skal forvandles til et nyt boligområde midt i Herlev og tæt på den kommende letbane langs Ring 3. Ifølge Danmarks Statistik voksede Herlev alene i 2023 med over 660 indbyggere.

– Der er stor interesse for at flytte til Herlev, og vi skal udvikle en by, der giver plads til alle generationer. Derfor er det vigtigt for os i Herlev, at der er virksomheder, der ser mulighederne i kommunen, udtaler Thomas Gyldal Petersen (S), borgmester i Herlev.

Som det hører sig til ved et rejsegilde, takkede Lars Scheibel, direktør i Byggeri Øst, håndværkerne for deres arbejde med at bringe projektet til live, ligesom han takkede bygherren for deres ambitioner i forhold til DGNB.

NCC opfører Bakkekærets 445 nye lejeboliger på en grund på Hørkær 8 i Herlev. Foto: NCC.
NCC opfører Bakkekærets 445 nye lejeboliger på en grund på Hørkær 8 i Herlev. Foto: NCC.

– Vi skal bygge til en DGNB Platin certificering. Det er et niveau op fra den guld-certificering, som vi meget ofte har bygget til, sagde han.

– Vi monitorerer vores forbrug på pladsen og har særlig opmærksomhed på de materialer, vi bruger, så vi sikrer det bedst mulige miljø i boligerne – både for dem, der arbejder der, og for de fremtidige lejere.

NCC står bag projektet i samarbejde med arkitekter fra Holscher Nordberg, landskabsarkitekter Urban Power og den rådgivende ingeniør Svend Poulsen A/S.

Byggeriet begyndte i tredje kvartal 2022, og sidste etape af fem forventes afleveret i tredje kvartal 2025.