Bilharziosebygningen sættes til salg

Slots- og Kulturstyrelsen sætter Bilharziosebygningen i Charlottenlund til salg til almene ungdomsboliger. Prisen ventes at være godt 6 millioner kroner.

Slots- og Kulturstyrelsen oplyser i en mail, at Bilharziosebygningen sættes til salg. Ejendommen ved det tidligere Danmarks Akvarium og Charlottenlund Slot sælges med henblik på etablering af almene ungdomsboliger, skriver styrelsen.

Ejendommen ligger på en 2.140 kvadratmeter stor grund. Den eksisterende bygning er opført i 1964 i to etager og omfatter brutto 1.428 kvadratmeter, hvor bygningsarealet eksklusiv kælder udgør 940 kvadratmeter. Senest har ejendommen været indrettet som kontorhotel, men nu skal den afhændes til en almen boligorganisation.

Ejendommen sælges kontant og den skønnede kontantpris er på mellem 5,8 millioner kroner og 6,5 millioner kroner, lyder det fra styrelsen, der har indhentet mæglervurderinger af i marts 2021 og i marts 2022.

Bilharziosebygningen har været en del af en tvist mellem Gentofte Kommune, staten og den tidligere lejer, NPV, men i begyndelsen af året blev der indgået forlig mellem parterne.

– Bilharziosebygningen er meget velegnet, og vi er godt tilfredse med at kunne se frem til 20-30 ekstra ungdomsboliger oven i cirka 150 øvrige almene ungdomsboliger, som vi planlægger at opføre andre steder i kommunen, udtalte Michael Fenger (K), borgmester i Gentofte Kommune, i den forbindelse i en pressemeddelelse.

Slots- og Kulturstyrelsen oplyser, at ejendommen kan besigtiges den 7. juli 2022 fra klokken 10-13 og den 3. august 2022 fra klokken 10-13, oplyser styrelsen. Tilbud skal ske ved anvendelse af den betingede købsaftale og skal afgives senest fredag den 30. september klokken 12, oplyses det videre.

Udbudsmaterialet kan hentes her.