Sankt Lukas Stiftelsen bygger nut hospice i Hellerup med støtte fra fra Den A.P. Møllerske Støttefond og selskabet Sorana. Foto: PR.
Sankt Lukas Stiftelsen bygger nut hospice i Hellerup med støtte fra fra Den A.P. Møllerske Støttefond og selskabet Sorana. Foto: PR.

Med en donation på på 260 millioner kroner fra Den A.P. Møllerske Støttefond og 100 millioner kroner fra selskabet Sorana kan Sankt Lukas Stiftelsen nu gå i gang med en udviklingsplan kaldet Palliationscentret.

Takket være støtten fra fondene bliver det blandt andet muligt at bygge et nyt voksenhospice med plads til 36 patienter og et nyt og større børne- og ungehospice med plads til otte indlagte familier.

Det skriver stiftelsen i en pressemeddelelse.

– Værdighed, lindring og trygge rammer er altafgørende, når livstruende sygdom rammer. Det gælder både for den enkelte sygdomsramte såvel som for de pårørende. Da behovet for flere pladser er stort, støtter Fonden op om udbygningen og kvalitetsløftet af Sankt Lukas Stiftelsens Hospice, udtaler formand for Den A. P. Møllerske Støttefond, Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla.

Læs også: Entreprenør til stort sygehusbyggeri er fundet

Med det nye byggeri vil Sankt Lukas Stiftelsen i 2030 kunne tage imod cirka 2.100 patienter om året mod 600 i dag.

– Takket være de generøse donationer fra både den A.P. Møllerske Støttefond og Sorana A/S får vi nu muligheden for at tage næste store skridt med opførelsen af et state-of-the-art palliationscenter, der styrker kapaciteten på det palliative område i Danmark betydeligt. Det er vi både stolte af og dybt taknemmelige for, udtaler Sys Rovsing, bestyrelsesformand for Sankt Lukas Stiftelsen.

Det nye palliationscenter skal desuden indeholde et forsknings- og formidlingscenter, som vil producere, samle og koordinere viden om palliation, som på jævnt dansk kan oversættes til “lindring”.