Med et nyt solcelleanlæg vil BKI producere 35 procent af deres strøm selv. Foto: PR.
Med et nyt solcelleanlæg vil BKI producere 35 procent af deres strøm selv. Foto: PR.

Med 3.500 kvadratmeter solceller på taget af bygningerne i i Højbjerg i Aarhus vil BKI fremover selv producere omkring en tredjedel af sit samlede elforbrug.

Det skriver kaffeproducenten i en pressemeddelelse.

– Det har været en lang proces, og der har været mange tilladelser, der skulle hentes hjem før vi kunne trykke på startknappen og begynde byggeriet. Men nu er det endelig oppe at køre, og det glæder vi os meget over, udtaler Jakob Bloch, teknisk chef i BKI Foods.

– Vi forventer, at vores solcelle-anlæg gennemsnitligt kommer til at levere 700.000 kilowatt-timer om året og dermed dække op mod 35 procent af vores årlige elforbrug med grøn energi. Det betyder samtidig, at vi kommer til at reducere vores CO2-udledning med op til 100 ton om året.

Ifølge Jakob Bloch vil det kunne mærkes på både klimakontoen og bundlinjen. Solcelleanlægget har kostet 3,6 millioner kroner, men det forventes også, at anlægget kan levere grøn energi til huset i op mod 25 år.

Læs også: Nyt partnerskab vil sætte solceller på boligforeninger

Dertil er projektet blot et af de seneste initiativer i kaffeproducentens kontinuerlige arbejde med at sænke energiforbruget og CO2-udledningen, fortæller Jakob Bloch.

– Tidligere har vi haft succes med at sænke vores elforbrug til belysning med op mod 90 procent, ligesom vi er lykkedes med at genbruge cirka 20 procent af overskudsvarmen fra vores kafferisteri. Og med det nye solcelleanlæg tager vi et stort skridt på vejen til at gøre vores forbrug både grønnere og smartere.

For solcellerne er ikke kun godt for miljøet, pointerer Jakob Bloch. Det er også en fornuftig investering for BKI som virksomhed at implementere bæredygtige løsninger.

– Selvom solcelleanlægget er en stor investering, så forventer vi, at anlægget allerede vil tjene sig selv ind i løbet af en overskuelig årrække. Det er et godt eksempel på, at mere miljøvenlige løsninger ikke bare er noget, man pudser glorien med, men at det rent faktisk er en rigtig fornuftig investering for større virksomheder som os.