AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Boligsiden har udsendt tal for, hvor mange boliger, der er til salg her i starten af august. Generelt holder udbuddet af boliger sig stabilt set på landsplan, lyder det i en pressemeddelelse fra ejendomsmæglerkæden Home.

– Salget har været stigende de seneste måneder, og i øjeblikket er der ikke nok boligejere, som sætter deres bolig på markedet, til at det øger udbuddet, siger Henrik Hauthorn Jensen, der er boligmarkedsanalytiker i Home, hvor man har oplevet en markant fremgang i salget i både juni og juli.

Især i Hovedstaden fattes man boliger, viser de nye tal fra Boligsiden. Udbuddet af lejligheder steg ikke fra juli til august og er nu 20 procent mindre end for et år siden.

– Lejlighedsmarkedet især i København har vist sig overraskende modstandsdygtigt over for den stigende rente, og vi oplever i Home lige nu både flere salg end før sommerferien og 30-40 procent flere fremvisninger end for et år siden, lige som lejlighedspriserne faktisk havde en lille pil op i juli, lyder det fra Homes analytiker.

LÆS OGSÅ: ALARMERENDE MANGEL PÅ SMÅ BOLIGER I KØBENHAVN

Også husene er der nu færre til salg af i Region Hovedstaden end for en måned siden. Udbuddet faldt med 3,1 procent i løbet af juli, men er dog cirka 12 procent større end for et år siden.

– Det kunne tyde på, at der er flere lejlighedsejere i København, som har fået solgt de seneste måneder og nu søger ud mod et hus med have i omegnskommunerne, og dermed er behovet for både huse og lejligheder til boligkøbere i Hovedstaden øget, siger Henrik Hauthorn Jensen.

I Home-kæden havde man i starten af året ikke turde håbe på et så stærkt comeback fra boligmarkedet.

– Usikkerheden er efterhånden skubbet i baggrunden af en økonomi, der har vist sig stærkere end forventet. I takt med at energipriser og inflation er faldet igen, lønningerne er steget, har vi set boligkøberne vende tilbage, og den fortsat gode beskæftigelse gør sit for at holde boligsalget i gang samtidig med at renten holder sig nogenlunde stabil, lyder det fra Homes analytiker.

De vigtigste tendenser for boligmarkedet i juli på landsplan

Fremvisninger:

Antallet af fremviste huse er steget 3,3 procent
Antallet af fremviste ejerlejligheder er steget 4,5 procent
Antallet af fremviste sommerhuse er steget 4,6 procent
Handler:

Antallet af solgte huse er steget 6,8 procent
Antallet af solgte ejerlejligheder er steget 4,9 procent
Antallet af solgte sommerhuse er steget 6,1 procent

Priser:

Huspriserne er faldet 0,9 procent
Lejlighedspriserne er steget 0,4 procent
Sommerhuspriserne er faldet 2,4 procent

Kilde: Home / Danske Bank Boligbrief for juli 2023.