Visualisering af de nye dobbelthuse på Falen i Odense: Loop Architects.
Visualisering af de nye dobbelthuse på Falen i Odense: Loop Architects.

I 2006 voksede Odense Kommune med henholdsvis 150 indbyggere. Godt 15 år efter ser udviklingen noget anderledes ud. Gennem de sidste to år har kommunen haft en befolkningstilvækst på sammenlagt 3.100 indbyggere. Med andre ord er befolkningstilvæksten tidoblet.

Den tendens kan ejendomsmæglere og projektudviklere også mærke.

EDC Poul Erik Bech Odense har stået for udlejningen af de 10 nyopførte dobbelthuse med 20 boliger i den nye haveby på Falen 36-40 i midten af Odense. AMBright har på vegne af ejendomsselskabet RealBright stået bag projektet.

Byggeriet af de 20 lejeboliger blev sat i gang i midten af 2022, og i december 2023 stod de klar til indflytning. I slutningen af februar 2024 var samtlige boliger udlejet.

Læs også: Klar med plan for nyt hotel i Odense

Direktør i AMBright, Bo Refsgaard, er ikke overrasket over, at boligerne har været populære.

Det fortæller han i en pressemeddelelse fra EDC Poul Erik Bech Odense.

– Der findes ikke noget tilsvarende i Odense med en unik beliggenhed helt tæt på byens pulserende liv og samtidig klos op ad naturskønne omgivelser ved Assistenskirkegården i Odense med fred og ro. Materialerne er i høj kvalitet og det arkitektoniske udtryk er med inspiration fra det smukke nabolag med gamle røde teglstens bygninger, så boligerne passer ind i kvarteret, Odenses engelske kvarter, udtaler Bo Refsgaard.

Boligerne er mellem 109 og 113 kvadratmeter store og opført i to plan. Alle boliger har samme indretning med entré, gæstetoilet og kombineret køkken-alrum-stue i stueplan og tre værelser samt badeværelse på første sal.

Læs også: Bevaringsværdig ejendom fra 1688 skal rives ned i Odense

Det er Morten Nancke, partner og afdelingsleder hos EDC Poul Erik Bech Odense, der har stået for udlejningen af de 20 boliger.

– Allerede fra projektets start oplevede vi en stor interesse med en stor interesseliste fra start. Mange var nysgerrige efter at se boligerne, da det er den perfekte kombination af villa i et roligt område og byliv med gåafstand til centrum af Odense, så det er gået som vi turde håbe på, siger Morten Nancke.

– Mange af de seneste års boligprojekter i Odense ligner meget hinanden med tre-fire værelseslejligheder til studerende eller den lille familie. Boligerne på Falen 36-40 er lidt mere eksklusive og tiltaler en anden gruppe mennesker end dem, som primært bor til leje i Odense. De har et stadig et ønske om at bo i den centrale del af Odense, men også at være i nærheden af natur med mere ro og fred.

Odense er mere end en studieby

Ifølge mægleren er de 20 boliger på Falen er et godt eksempel på, at Odense er blevet en by, hvor det også er attraktivt at etablere sig efter endt studie.

Tendensen taler ind i de sidste par års urbanisering, hvor flere og flere søger mod større byer, lyder det fra Morten Nancke.

Læs også: Private udviklere får grønt lys til at bygge 140 boliger i Odense

– Odense er inde i en positiv befolkningsudvikling, der tangerer landsgennemsnittet. I mange år har Odense været en af Danmarks største studiebyer, men efterhånden har byen udviklet sig til også at være en attraktiv by, at slå sig ned i efterfølgende. Derfor er det også godt at se, at der bliver opført flere eksklusive boliger til den mere modne målgruppe, og vigtigt for byens udvikling at kunne tilbyde forskellige typer af boliger.

– Antallet af jobs i Odense og på Fyn er også steget over de år med en stigning på 14,1 procent i Odense og 9,5 procent på Fyn, hvilket ligger over stigningen på 8,6 procent på landsplan i samme periode fra 2016 og frem, påpeger Morten Nancke.

Boligprojektet er tegnet af Loop Architects. Læs mere om projektet her.