Boligselskab skal bygge 72 ungdomsboliger i Valby

For knap 100 millioner kroner skal Hovedstadens Almene Boligselskab (HAB) bygge nye ungdomsboliger på Toftegårds Plads i Valby.

I juni 2021 afsatte politikerne i Københavns Kommune knap 102 millioner kroner til byggeriet af det nye Valby Bibliotek, og i oktober 2021 blev der afsat godt 46 millioner kroner til anlæg af en ny plads på Toftegårds Plads.

I juni 2022 besluttede politikerne så at sælge en grund på Toftegårds Plads til byggeri af almene ungdomsboliger.

De kommende ungdomsboliger skal opføres af HAB for 98,5 millioner kroner.

Det fremgår af referatet fra det seneste møde i Teknik- og Miljøudvalget.

I samarbejde med arkitekter fra H+TNT har det almene boligselskab skitseret et knap 2.800 kvadratmeter stor boligprojekt i fire etager. Boligerne placeres fortrinsvis på de tre øverste etager, mens der vil være seks boliger samt fællesfunktioner i stueetagen.

Bebyggelsen skal rumme 72 ungdomsboliger, som gennemsnitligt bliver 39 kvadratmeter store. De får en gennemsnitlig månedlig husleje på godt 4.630 kroner.

Læs også: Samtlige 77 lejligheder i nybyggeri i Valby er udlejet

Hovedstadens Almene Boligselskab (HAB) skal bygge nye ungdomsboliger på Toftegårds Plads i Valby. Visualisering: H+TNT.
Hovedstadens Almene Boligselskab (HAB) skal bygge nye ungdomsboliger på Toftegårds Plads i Valby. Visualisering: H+TNT.

Det almene boligprojekt vil blive udbudt som totalentreprise med omvendt licitation, hvor der blandt andet konkurreres på kvalitet og bæredygtighed.

Politikerne i Teknik- og Miljøudvalget har foreløbigt godkendt økonomien i projektet, men Det Konservative Folkeparti afgav dog en protokolbemærkning med visse betænkeligheder.

”Fra Det Konservative Folkeparti er vi bekymrede for den økonomiske bæredygtighed i projektet. Derfor ønsker vi frem imod behandling i BR (borgerrepræsentationen, red.) et skriftligt notat, der dels fremstiller budgettet for projektet, samt illustrer hvorledes projektet kan holde sig indenfor beløbsgrænsen, samt dokumenter/illustrer at projektet også er økonomisk bæredygtigt på den mellemlange og lange bane”, lyder det i bemærkningen.

Lokalplanen for projektet blev sendt i høring i foråret 2023 og endeligt vedtaget i december 2023.

Hvis alt går efter planen, ventes de kommende ungdomsboliger klar til indflytning i 2027. Projektet skal certificeres til DGNB Sølv eller svanemærkes.