Boligselskab vil bygge 3D-printede ungdomsboliger i Holstebro

På den nordvestlige del af Slagterigrunden i Holstebro vil Boligselskabet Nordvestbo bygge 36 nye ungdomsboliger, der 3D-printes af 3DCP.

Et nyt lokalplanforslag skal bane vejen for 3D-printede ungdomsboliger på Slagterigrunden. Ifølge Dagbladet Holstebro-Struer står Boligselskabet Nordvestbo bag de 36 ungdomsboliger, mens den lokale virksomhed 3DCP og Saga Arkitekter har udviklet projektet.

Lokalplanområdet omfatter en del af Slagterigrundens nordlige del, der aktuelt er i brug som midlertidig parkeringsplads, som er udlejet til VIA University Collage, fremgår det af dagsordenen til et møde i teknisk udvalg, som i dag skal tage stilling til projektet.

Ifølge dagsordenen er dele af området er bevokset med gamle træer. Flere af træerne er vurderet som bevaringsværdige og ikke må fældes i forbindelse med projektet. Og her kommer 3D-print-teknologien blandt andet til sin ret.

“Teknologien muliggør således at placere bebyggelsen mellem træerne uden at størstedelen af beplantningen skal fældes”, fremgår det af lokalplanforslaget.

Projektet består af seks 3D-printede bygningsenheder, der hver især vil rumme seks boliger.

“Den enkelte bygningsenhed disponeres således at hjørneboligernes fodaftryk bliver presset mindre, men de vokser i højden, hvilket muliggør hems”, fremgår det af lokalplanforslaget.

“Bygningsenhederne skal placeres inden for de afgrænsede byggefelter. De skal etableres med store tagflader med hældning for at etablere en hems. Den høje ende giver udkig til træer, den lave ende mødes i fælles opholdsrum”, fremgår det videre.

“Facaden trykkes ind for at skabe små private uderum. Forskydninger bryder lange facader og skaber variation”.

Tage etableres med tagpap, eventuelt med grønt tag i en tagkonstruktion uden skotrender.

“Taget på boligerne har alle steder minimum én meter udhæng, for således at beskytte facader. Vinduer og døre etableres i træ-/alu og vedligeholdelsesfri inddækninger”, lyder det i lokalplanforslaget.

3D-printet udførtes med ”flaps”, som udglatter overfladen for en jævn og mindre ru overflade. De 3D-printede facader imprægneres mod vind, vejr og alger.

Også et andet boligselskab har et stort projekt med både ungdomsboliger og familieboliger på Slagterigrunden på tegnebrættet.