Bruun Rasmussen flytter til Lyngby i en ejendom, der er ejet af PensionDanmark. På billedet ses Bruun Rasmussens eksisterende afdeling i Nordhavn. Foto: PR.
Bruun Rasmussen flytter til Lyngby i en ejendom, der er ejet af PensionDanmark. På billedet ses Bruun Rasmussens eksisterende afdeling i Nordhavn. Foto: PR.

I september 2023 åbner Bruun Rasmussen et nyt auktionshus midt i Lyngby. Virksomheden flytter nemlig ud af ejendommen i Københavns Nordhavn og samler alle ekspertområder på de 8.000 kvadratmeter, som er ejet af PensionDanmark. Det oplyser auktionshuset i en pressemeddelelse.

Bruun Rasmussen spænder over 14 vidt forskellige forretningsområder, og auktionshusets områder er fordelt over flere steder. Ambitionen bag det nye sted er at samle alle områder under samme tag i en nyrenoveret bygning.

– Vi ønsker at skabe et nyt og levende kulturhus i hjertet af Lyngby. Vores vision er at udbygge viden om kunst og antikviteter, og derfor samler vi alle vores fagområder og ekspertise under samme tag. Vi oplever, at den moderne forbruger har en stigende interesse for at blande kunstarter og perioder. En af vores kerneværdier er fornyelse, og derfor ønsker vi at være med til at udvikle, hvordan et internationalt auktionshus ser ud i fremtiden, hvor Lyngby er den perfekte placering for os, udtaler Jakob Dupont, administrerende direktør hos Bruun Rasmussen.

Bruun Rasmussen beholder sine lokaler i Bredgade og Glostrup, og afdelingen i Aarhus består også for auktionshusets kunder i den vestlige landsdel.

En del af Lyngby-Taarbæk Kommunes byudvikling

Auktionshuset skal placeres midt i Lyngby på Nørgaardsvej 3, hvor Fog Bolig & Designhus holder til i skrivende stund. Bruun Rasmussen kommer dermed til at ligge i forbindelse med butikslivet ved Kulturtorvet.

– Jeg er meget glad for, at Bruun Rasmussen flytter til Lyngby Centrum. Vi har i forvejen et stærkt og levende handelsliv, og vi har netop godkendt, at Illums Bolighus flytter ind i storcenteret. Bruun Rasmussen kan være med til at styrke Lyngby som den førende handelsby nord for København – til glæde for både vores borgere og gæster udefra, udtaler Sofia Osmani (K), borgmester i Lyngby-Taarbæk Kommune.

Pensionsselskabet PensionDanmark ejer den ejendom, som Bruun Rasmussen fremover skal drive auktionshus fra.

– Når Bruun Rasmussen flytter ind næste år, får Lyngby et 8.000 kvadratmeter stort internationalt kunsthus helt centralt placeret i byen. Vi går i gang med ombygningen til nytår og glæder os til at byde Bruun Rasmussen velkommen som lejere i flotte og fremtidssikrede rammer i september 2023. Det nye kunsthus er ikke kun et aktiv for byen, men også positivt i forhold til vores øvrige investeringer i området, siger Marius Møller, Ejendomsdirektør i PensionDanmark.

Bruun Rasmussen blev grundlagt i 1948 af Arne Bruun Rasmussen. I dag afholder Bruun Rasmussen tre typer auktioner – traditionelle i auktionssalen og to onlinebaserede auktioner med genstande i et mere tilgængeligt prisleje.

I dag beskæftiger auktionshuset omkring 140 medarbejdere, og i 2021 lød Bruun Rasmussens salg på 606 millioner kroner. I marts 2022 kunne auktionshuset afsløre, at det er blevet en del af Bonhams netværk. Bonhams er et af verdens største auktionshuse med et verdensomspændende netværk af kontorer og repræsentanter i 22 lande.