Byggeri af ny musikskole i Hjørring sættes i gang

Byggeriet af de nye faciliteter til Hjørring Musiske Skole går i gang, når spaden tirsdag den 21. maj stikkes i jorden.

Tirsdag den 21. maj klokken 15 starter byggeriet af de nye faciliteter til Hjørring Musiske Skole. Det skriver Hjørring Kommune i en pressemeddelelse.

Første spadestik bliver taget med en kombination af en elguitar og en spade af formand for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget, Gry Bruun Nielsen (R), som dog får hjælp fra børn og unge fra Hjørring Musiske Skole.

– Når bygningen står færdig, kan vi give kommunens børn og unge de bedste betingelser for et kreativt liv fyldt med musik, billedkunst og drama. Jeg glæder mig meget til at følge byggeriet i det kommende år og ser samtidig frem til den udvikling og energi, som Hjørring Musiske Skole vil skabe i midtbyen, udtaler Gry Bruun Nielsen.

Den 1.800 kvadratmeter store bygning og tegnet af Cobe med Norconsult som ingeniør, og projektet løber op i godt 44 millioner kroner.

Byggeriet på Teaterpladsen midt i byen ventes at stå færdigt omkring sommeren 2025. Bygningen skal certificeres til DGNB Guld.

Hjørring Musiske skole blev etableret i 1973, og skolen underviser cirka 2.600 elever fra 0 år og op. Skolen har cirka 100 lærere, og der undervises i musik på alle niveauer samt billedskole og drama.