Hovaldt vinder konkurrence om De Maritime Huse

Hjørring Kommune, Foreningen Løkken Moleleje og Realdania udpeger Arkitektfirmaet Hovaldt som vinder af konkurrence om De Maritime Huse ved Løkken Moleleje.

Arkitektfirmaet Hovaldt vinder konkurrencen om De Maritime Huse ved Løkken Moleleje.
Arkitektfirmaet Hovaldt vinder konkurrencen om De Maritime Huse ved Løkken Moleleje.

Hjørring Kommune og Foreningen Løkken Moleleje har i samarbejde med Realdania udskrevet arkitektkonkurrencen for De Maritime Huse ved Løkken Moleleje. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Løkken Moleleje har ifølge kommunen udviklet sig til at være byens blå midte, hvor et ungt surfer- og outdoormiljø, badegæster og kystfiskeriet er blevet en attraktion. Det har skabt  behov for nye faciliteter til erhvervsdrivende, indbyggere og turister i Løkken, lyder det fra kommunen.

– Løkken Moleleje er et fantastisk sted, og vi har haft høje forventninger til de fire konkurrenceforslag, og de er den grad blevet indfriet! Der er virkelig arbejdet kreativt med de mange ønsker, vi har til, hvad stedet skal kunne. Nu glæder vi os i den grad til, at det spændende vinderforslag er bygget, så vi kan slå dørene op til De Maritime Huse, udtaler borgmester Søren Smalbro (V), Hjørring Kommune.

LÆS OGSÅ: OMDANNELSEN AF HJØRRING MIDTBY GÅR IND I NÆSTE ETAPE

Dommerkomiteen har valgt Arkitektfirmaet Hovaldt, som vinder af arkitektkonkurrencen.

“Hovaldt har skabt en arkitektonisk løsning, som skaber en god overgang og sammenhæng mellem by og  strand. Samtidig vil De Maritime Huse blive fint indpasset i klitlandskabet”, skriver Hjørring Kommune.

Arkitektfirmaet Hovaldt vinder konkurrencen om De Maritime Huse ved Løkken Moleleje.
Arkitektfirmaet Hovaldt vinder konkurrencen om De Maritime Huse ved Løkken Moleleje.

Projektet er støttet af Realdania. Målet er, at De Maritime Huse kan bidrage til at styrke den lokale turisme – i respekt for klitlandskabet og med plads til friluftslivet og oplevelser året rundt. Byggeriet skal også skabe bedre rammer for kystfiskeriet, som er en vigtig del af molelejets aktiviteter og Løkkens identitet, lyder det fra kommunen.

– Vores mange ønsker til den del af byggeriet, som foreningen skal drive og samspillet med de kommunale faciliteter er arkitekterne lykkedes godt med. Jeg er rigtig glad for, at vinderforslaget bygger videre på det enestående miljø, der er skabt omkring kiosken – det betyder så meget for oplevelsen af stedet, udtaler formand for Foreningen Løkken Moleleje, Christian Hem.

LÆS OGSÅ: BYGGERI AF STORT PLEJECENTER I HJØRRING KOMMUNE SKRIDER FREM

Han bakkes op af projektchef i Realdania, Henrik Lund.

– Vinderforslaget skaber bedre rammer og samlingssteder for alle – borgere og besøgende. Derudover føjer det sig også fint ind i naturen omkring molelejet og bygger videre på de eksisterende huse. Så vi ser nogle rigtig gode potentialer ved forslaget, og vi ser frem til at følge realiseringen af projektet, siger Henrik Lund.

Vinderforslaget vil blive præsenteret på et offentligt møde i Løkken i løbet af sensommeren, hvor alle interesserede kan deltage og høre arkitekterne fortælle om vinderforslaget.