Byggeriet af ny skole i Herning går i gang i sommeren 2024

I august 2024 tages første spadestik til Herningsholmskolen på Sjællandsgade. Lokal entreprenør bygger den nye skole til 231 millioner kroner.

Herningsholmskolen på Sjællandsgade i Herning er oprindeligt fra 1954. I løbet af de kommende år skal skolen erstattes af en helt ny skole på samme adresse. Det besluttede byrådet i Herning Kommune i forbindelse med budgetforliget fra 2020.

Nu er projektet kommet så langt, at håndværkerne inden længe begynder at opføre den nye skole. Første spadestik finder sted lige efter sommerferien. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

– Der er tænkt i langtidsholdbare materialer og løsninger, og samtidig rummer projektet også en stor genkendelighed i arkitekturen fra Herningsholmskolen, som vi kender den i dag. Det er vigtigt for os politisk, at der er størst muligt ejerskab til sådan et projekt hos dem, der skal bruge det, og derfor har både skolelederen og lærerne været meget involveret i processen med at få tegnet og planlagt den nye skole, udtaler formand for Børn- og Ungeudvalget i Herning Kommune Anne Mette Bang Rasmussen (V).

Byggeriet kommer til at foregå i årene 2024-2027. I sommeren 2026 kan elever og lærere flytte over i den nye skole, og herefter begynder nedbrydningen af den gamle skole. I 2027 er de nye udearealer også lavet færdige.

I dag har Herningsholmskolen 650 elever. Den nye skole kommer til at have plads til tre klasser på alle årgang, og kan dermed rumme flere elever.

Byggeprojektet måtte udskydes i to år

Det 10.100 kvadratmeter store byggeprojekt har været undervejs længe. Planlægningen begyndte i 2020, men måtte sættes på pause i to år som følge af stigende priser på anlægsarbejde på grund af den globale corona-pandemi.

Skolelederen fortæller, at udskydelsen af skolebyggeriet selvfølgelig har været ærgerligt, men omvendt har det givet mulighed for at fintune tegningerne og planerne.

Lokale C.C. Contractor skal opføre den nye skole i totalentreprise i samarbejde med GPP Arkitekter, Afry, ByMunch og Rum og Adfærd.

Byrådet i Herning Kommune har bevilliget 231 millioner kroner til byggeriet af skolen. Oprindeligt var der afsat 160 millioner kroner til projektet, men den prisramme kunne byggeriet altså ikke holdes inden for.

Kommunen har i de senere år også åbnet nye skoler i Vildbjerg, Tjørring, Snejbjerg og i Hammerum-Gjellerup.