Politikere siger nej til projekt med 63 ældreboliger i Hammerum. Visualisering: Arkitec.
Politikere siger nej til projekt med 63 ældreboliger i Hammerum. Visualisering: Arkitec.

Politikerne i byplan- og bosætningsudvalget i Herning Kommune vil ikke sætte gang i arbejdet med et kommuneplantillæg og en ny lokalplan for en 7.700 kvadratmeter stor grund ved siden af Toftebo Plejecenter og rideskolen i Hammerum.

Lokalplanen skulle ellers bane vej for et nyt boligprojekt ved Hammerum Hovedgade 10-12. Det skriver Herning Folkeblad.

Ifølge avisen takker politikerne nej, fordi de ønsker, at der skal være mulighed for at kunne udvide plejecenteret og rideskolen.

– Paletten af muligheder er større for os, hvis vi siger nej tak, siger formand for byplan- og bosætningsudvalget, Ulrik Hyldgaard (V), til Herning Folkeblad.

Ifølge kommunens forvaltning er en udvidelse af Hammerum Rideskole på tegnebrættet, men forvaltningen vurderer dog ikke, at projektet er i konflikt med ønsket om udvidelse af rideskolen.

Bag projektet står ifølge Herning Folkeblad arkitektfirmaet Arkitec og Jesper Blicker Lauritzen.

De har ansøgt om en ny lokalplan for arealet med henblik på at bygge 63 seniorboliger med et samlet etageareal på 4.725 kvadratmeter på grunden.

Skitseforslaget viser et byggeri i tre etager, der fordeler boligerne omkring to overdækkede gårdrum.

Men det bliver altså ikke til noget.

I stedet vil de nu forsøge sig med et projekt med seks rækkehuse på den private grund.

Mens Hammerum Hovedgade 10 er kommunalt ejet, købte Jesper Blicker Lauritzen gennem sit anpartsselskab Blicher Development den 1.790 kvadratmeter store grund på Hammerum Hovedgade 12 for 745.000 kroner i 2019.