NCC skal renovere boliger i Herning for 220 millioner

NCC skal renovere 210 lejligheder i Mindeparken i Herning for FællesBo for 220 millioner kroner. Kontrakten omfatter seks boligblokke med udearealer.

NCC skal sammen med D.A.I. som arkitekt og ingeniør stå for totalentreprisen med renoveringen af Mindeparken i Herning.

Det skriver entreprenørvirksomheden i en pressemeddelelse.

– Vi glæder os over at kunne arbejde videre i det gode samarbejde med FællesBo og DAI, som vi allerede samarbejder med på en lignende renoveringssag, Porshøj, også i Herning, fortæller Peter Rantil Smith, områdedirektør for NCC’s renoveringsenhed i Vest under Building Nordics.

NCC vil i forbindelse med renoveringen af boligbebyggelsen udføre alle tømrerarbejder i egen­produktion.

De øvrige opgaver udføres af fagentreprenører, som NCC har gode erfaringer med, oplyser entreprenørvirksomheden.

Mindeparken er opført i 1956.  Selvom der igennem årene er foretaget forbedringer og reparationer, har de gamle bygninger nu behov en større renovering for ikke at gå i forfald, skriver NCC.

Læs også: Ejendomsselskab bag boligprojekt i Herning

De byggetekniske rapporter, der ligger til grund for helhedsplanen, peger på en række områder, hvor der er brug for omfattende renovering. For eksempel skal indeklimaet forbedres med mere dagslys, fjernelse af fugt- og kuldeproblemer med ekstra isolering af lofter og bedre udsugning i lejlighederne.

– Renoveringen af Mindeparken er del af en større renoveringsplan, hvor FællesBo i løbet af nogle år renoverer knap 2.000 af vores boliger. Vi er glade og stolte over, at vi kan gennemføre disse store renoveringsprojekter, som nu og i fremtiden vil sikre mange familier gode og fremtidssikrede boliger. Herning har brug for gode og attraktive almene boliger, og det får vi også nu i Mindeparken, udtaler direktør for FællesBo Peter Bøgebjerg Mortensen.

De seks lejlighedsblokke i FællesBos afd. 19 ligger på H. C. Ørsteds Vej 86-120 og 95-121.  Boligblokkene skal gennem en stor renovering, hvor alle tekniske installationer skal udskiftes.

Læs også: Nyt boligområde med 140 boliger ved Herning

Efter endt renovering vil de genhusede beboerne kunne flytte tilbage til lyse og imødekommende boliger med en mere moderne rumfordeling og med nye, større badeværelser og køkkener, nye gulve og nymalede vægge overalt, oplyser NCC.

Afdelingens udvendige fællesarealer får også en overhaling, hvor der blandt andet vil blive etableret nye opholdsarealer med nye stier, ny beplantning og fliser ved stier og opholdsarealer.

Arbejdet begynder i tredje kvartal 2024 og forventes afsluttet i efteråret 2027. Ordren beløber sig til cirka 220 millioner kroner.