Bygma ansætter ny økonomidirektør

Michael Emde er ny koncernøkonomidirektør i Bygma Gruppen. Han kommer med erfaring fra en række større internationale virksomheder.

Michael Emde er per 1. maj 2023 udnævnt til koncernøkonomidirektør i Bygma Gruppen. Han er cand. merc. i finansiering og regnskab fra CBS, og kommer senest fra en stilling som senior finance director i CO-RO Group, skriver Bygma i en pressemeddelelse.

Ifølge meddelelsen har Michael Emde en bred viden og erfaring som business controller og CFO i større internationale virksomheder, ligesom han har haft ansvaret for driftsselskaber på finanssiden, og har beskæftiget sig med bestyrelsesrapportering inden for finans.

– Med en vis ydmyghed vil jeg sige, at jeg har god erfaring med komplekse virksomheder og med at skabe transparens i komplekse værdikæder, udtaler Michael Emde.

De sidste 10 år har han været ansvarlig for Group Finance i CO-RO – de seneste tre år også for det danske moderselskab – hvor han deltog i transformation af virksomheden og i særdeleshed i moderniseringen af den globale økonomifunktion.

Inden da, var han ansat i tre år som controller i Gerhardt International, tre år som cost specialist i DHL i Bruxelles og i fire år som CFO i Gerhard International.

LÆS OGSÅ: BYGMA LØFTEDE OMSÆTNINGEN I 2022

Der er flere årsager til, at Michael Emde har valgt at takke ja til jobbet som CFO i Bygma Gruppen.

– Virksomheden er langt fremme på bæredygtighed, som kobles til det gode købmandskab; jeg finder det meget interessant, at bæredygtighed er helt fremme på agendaen, siger han.

– Jeg lægger også vægt på at koncernen, via sin fond, tager et samfundsansvar og udtrykker stolthed over at bidrage til det danske samfund gennem en ikke ubetydelig selskabsskattebetaling. Koncernen har en forretningsmodel der virker, en stærk kultur og en erkendelse af, at medarbejderpleje skaber gode resultater. Og så er det naturligvis spændende at se den konsolidering, der foregår i branchen, og at være med på rejsen.

Michael Emde bor i Roskilde med sin kæreste Josefine og deres to sønner Matti på 9 og Magnus på 11 år. Han deltager gerne i drengenes fritids- og sportsaktiviteter, ligesom hele familien holder af at rejse. Når tiden tillader det, kobler han selv af ved at give den gas på cyklen.