Bygma med fald i omsætning og resultat i 2023. Foto: PR.
Bygma med fald i omsætning og resultat i 2023. Foto: PR.

Bygma kom ud af 2023 med en omsætning på 7,1 milliarder kroner mod 8,3 milliarder kroner året før.

Resultatet før skat landede i 2023 på knap 303 millioner kroner mod knap 530 millioner kroner i 2022. Efter skat landede i 2023 på knap 233 millioner kroner mod godt 409 millioner kroner året før.

På både top- og bundlinje præsterede virksomheden dermed lidt under forventningerne til året.

I en pressemeddelelse betegner den familieejede koncern da også 2023 som et udfordrende år “med høje renter, større inflation og en nedgang i aktiviteterne i den nordiske byggebranche”.

I det lys kalder koncernchef for Bygma Gruppen, Peter H. Christiansen, resultatet for tilfredsstillende, selvom omsætningen altså faldt med knap 13 procent i forhold til 2022.

– Økonomien generelt og i byggebranchen i særdeleshed har sat sit præg hos vores kunder. På trods af det har vi formået at opretholde et fornuftigt aktivitetsniveau og en tocifret milliardomsætning. Vi er desuden meget stolte af, at vi har haft muligheden for at tænke langsigtet og har øget vores investeringer, det vanskelige økonomiske klima til trods, udtaler Peter H. Christiansen.

Med 62 forretninger i Danmark er hjemmemarkedet en vigtig hjørnesten for Bygmas aktiviteter inden for salg og distribution af byggematerialer.

Og netop det danske marked har også ført an i koncernens anlægsinvesteringer, der med 589 millioner kroner nåede nye højder sidste år.

Læs også: Bygma henter ny bæredygtighedskonsulent fra ingeniørfirma

Bygma åbnede således i 2023 nye proff- og logistikcentre i København og Svendborg samt Thisted i januar 2024. Ydermere er byggeriet af Bygmas anden forretning i Esbjerg by i fuld gang.

Desuden har Bygma i 2023 investeret yderligere i tre vigtige strategiske områder, nemlig bæredygtighed, digitalisering og medarbejdere.

– Bæredygtighed og digitalisering er afgørende parametre for håndværkerne og byggebranchen i dag. Derfor har vi investeret i at forbedre vores digitale løsninger, så vi fortsat kan være førende i effektiv levering af digital bæredygtighedsdokumentation til kunderne, fortæller Peter H. Christiansen.

Forventninger om mere stabilt marked i 2024

Selv om koncerndirektør Peter H. Christiansen har svært ved at spå om, hvordan 2024 bliver, så forventer han dog, at afmatningen i den danske byggebranche har ramt et mere stabilt niveau.

– Vi forventer, at det danske marked stabiliserer sig i 2024. Det baserer vi på forventningen om lavere renter, flere større kommunale og statslige projekter samt et renovationsmarked, der fortsat udgør en betydelig del af boliginvesteringerne. Sidstnævnte vil også blive hjulpet på vej af energirenoveringer, som det nyligt vedtagne bygningsdirektiv fra EU også vil øge, siger Peter H. Christiansen.

Selskabets egenkapital udgjorde ved regnskabsårets afslutning 2,04 milliarder kroner svarende til en soliditetsgrad på 50,4 procent.