Calum køber byggegrund til rækkehuse i Vestbjerg, der ligger 11 kilometer nord for Aalborg. Foto: PR.
Calum køber byggegrund til rækkehuse i Vestbjerg, der ligger 11 kilometer nord for Aalborg. Foto: PR.

EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet salget af en 15.000 kvadratmeter stor grund med mulighed for byggeri af rækkehuse til ejendomsudviklingsselskabet Calum. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Calum har base i Aalborg og København og har i mere end 25 år udviklet over 2.000 boliger og i alt opført og renoveret mere end 300.000 kvadratmeter i Danmark. Med købet af grunden på Mejlestedvej 19-21 i Vestbjerg får ejendomsudvikleren endnu en lokal udviklingsmulighed i porteføljen.

– Vi har et generelt fokus på de danske vækstcentre og ikke mindst i og omkring København. Derfor føles det rigtig godt, efter en mindre pause, nu at være tilbage på vores gamle hjemmebane i Aalborg. Vi tilbyder nøglefærdige ejendomsprojekter fra start til slut, og projektgrunden på Mejlestedvej 19-21 i Aalborg bliver ingen undtagelse, siger Morten Nielsen, salgschef hos Calum, i meddelelsen.

Aalborg Kommune er gennem de seneste 5 år vokset med 9.150 indbyggere, hvilket svarer til en befolkningstilbækst på 1.830 indbyggere årligt.

– Generelt er der stor efterspørgsel efter både ejer- og lejeboliger i området ved Vestbjerg ved Aalborg. Omkring grunden ligger flere indbydende områder og faciliteter, hvor vi nu vil bidrage med et nyt spændende projekt. Lokalplanen giver mulighed for at bygge op til 5.000 kvadratmeter, som kan udlægges som tæt/lavt byggeri som er rækkehuse i et eller to plan. Men der kan også bygges fritliggende parcelhuse, da vi har mulighed for at sælge grundene stykvise, men vi vil gå efter at bygge tæt/lavt byggeri i vores vanlige høje kvalitet tilpasset og integreret i de smukke omgivelser, siger han videre.

Calum blev i 1989 etableret af advokat Henrik Calum, der i sine første år fokuserede på opkøb og renovering af ejendomme. Siden 2003 har virksomheden imidlertid kun udviklet og opført nøglefærdige projekter.

Grunden på Mejlestedvej er placeret i centrum af Vestbjerg, og rummer blandt andet byens forhenværende tennisanlæg. Der bor knap 2.900 indbyggere i satellitbyen.

– Der er tale om et eftertragtet område og en spændende projektgrund med mange gode muligheder for Calum, der vender retur til Aalborg for at lave dette spændende byggeprojekt. Projektgrunden ligger meget attraktivt i centrum af Vestbjerg, 11 kilometer nord for Aalborg. Byen er højt prioriteret bosætningsby i Aalborg Kommune, der oplever en positiv nettotilflytning, siger Michael Stilling, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg.

– Vestbjerg By bærer overordnet præg af parcelhusbebyggelse i tæt forening med erhverv, der alt sammen er omkredset af attraktive faciliteter. Tæt på grunden findes et større rekreativt anlæg, Vestbjergs egen skole og børnehave, idrætshal og Hammer Bakker blot 700 meter væk, siger videre.