Civica finder totalentreprenør til nyt seniorbofællesskab i Middelfart

Civica har valgt Manage And Build som totalentreprenør på byggeriet af et nyt seniorbofællesskab med 25 boliger på Adlerhusvej i Middelfart.

Civica vælger Manage And Build til at opføre byggeriet af et nyt seniorbofællesskab på Adlerhusvej 30 i Middelfart.

Det skriver Civica i en pressemeddelelse.

Entreprenørvirksomheden fra Odense skal opføre seniorbofællesskabet i samarbejde med TKT Arkitekter og Fjord Rådgivende Ingeniører.

Lokalplanen for seniorbofællesskabet blev godkendt i november 2022, men projektet har været ramt af en del udfordringer.

– Det er nok kendt for de fleste, der har fulgt denne byggesag gennem de seneste år, at der har været et par bump på vejen frem til kontraktunderskriften i dag, udtaler Jens Pilholm, direktør i Civica.

Først opstod der i lokalplanprocessen lokal modstand byggeriet. Bedst som lokalplansprocessen var vel overstået, var byggeripriserne steget ganske betragteligt, så licitationen på byggeriet på ingen måde hang sammen.

– Derfor er det ekstra dejligt, at vi i dag kan underskrive kontrakt på byggeriet, og vi kan komme i gang med dette attraktive byggeri i Middelfart, som er en yderst vigtig by for Civica, hvor vi til stadighed har ønske om at udvikle vores boligudbud.

Civica står bag nyt seniorbofællesskab på Adlerhusvej i Middelfart. Visualisering: TKT Arkitekter.
Civica står bag nyt seniorbofællesskab på Adlerhusvej i Middelfart. Visualisering: TKT Arkitekter.

Prisen på det kommende 1.970 kvadratmeter store seniorbofællesskab løber op i godt 45 millioner kroner.

Projektet omfatter 25 boliger med to-tre værelser i størrelsen fra 70 til 90 kvadratmeter. Boligerne på 70 kvadratmeter forventes at få en månedlig husleje på omkring 6.130 kroner, mens boligerne på 90 kvadratmeter forventes at få en månedlig husleje på omkring 7.690 kroner.

Udover boligerne vil der blive opført et fælleshus med blandt andet et tilhørende gæsteværelse til beboernes overnattende gæster. Målgruppen for byggeriet er seniorer i alderen fra 55 år, som ønsker at indgå i sociale fællesskaber.

Byggeriet forventes at begynde i slutningen af 2024, og det forventes at stå færdigt i starten af 2026 – med alle de forbehold, der skal tages, i større byggesager, understreger Civica.

Udover det kommende seniorbofællesskab på Adlerhusvej, har Civica yderligere otte seniorbofællesskaber i Odense, to i Middelfart samt et i Aarup.

Generelt har antallet af seniorbofællesskaber i Danmark været inde i en eksplosiv udvikling gennem de seneste ti år, viser en ny kortlægning.