Danmarks billigste hus blev i går sat til salg med en kvadratmeterpris på 344 kroner. Foto: Villadsen Ejendomshandel.
Danmarks billigste hus blev i går sat til salg med en kvadratmeterpris på 344 kroner. Foto: Villadsen Ejendomshandel.

Selvom boligpriserne igen i år har nået nye højder, kan man stadig få sig et nyt hjem billigt – rigtig billigt endda. For øjeblikket skal der nemlig ikke mere end 75.000 kroner til for at købe Danmarks billigste hus, som netop er kommet til salg med en kvadratmeterpris, der ikke bør virke afskrækkende. Det skriver boligmediet Boliga.dk.

Ejendommen sælges fra konkursboet efter Jørgen Mangelsen Christiansen. Han købte i april 2006 huset for 250.000 kroner, men hans virksomhed blev i juni 2021 taget under konkursbehandling ved Retten i Hjørring.

Den 218 kvadratmeter store villa fra 1927 bliver da også solgt som et såkaldt håndværkertilbud, hvor køberen altså gerne må have hænderne mere end almindeligt godt skruet på. Husets sælges uden rapporter og garantier af nogen art, oplyses det i salgsopstillingen.

“Huset har står tomt i flere år, og der ydes således ikke nogen former for garanti på varme, el, vand og kloaksystemer på ejendommen. Derfor den lave pris. Ejendommen trænger desuden til oprydning udvendigt og delvist indvendigt”, skriver ejendomsmægleren Villadsen Ejendomshandel om huset.

Med i handlen følger der – udover huset med otte værelser – blandt andet et integreret værksted, et skur og en 610 kvadratmeter stor grund. Dertil kommer en kælder på 40 kvadratmeter.

Helt vildt billigt

Huset ligger i Hjørring Kommune, hvor husene, der for øjeblikket er udbudt til salg, i gennemsnit koster lige knap 9.500 kroner per kvadratmeter. Det viser nye udbudstal fra Boliga.dk.

Den gennemsnitlige kvadratmeterpris svarer til, at et hus på eksempelvis 170 kvadratmeter løber op i en pris på omkring 1,6 millioner kroner.

Selvom det er billigt i forhold til landsplansgennemsnittet, hvor et hus i samme størrelse – ud fra den nuværende kvadratmeterpris på 15.900 kroner – koster 2,7 millioner kroner, så er huset i Terpet endog billigere.Her får du nemlig en kvadratmeter hus for bare 344 kroner.

Der er dog stadig et stykke vej fra udbudsprisen på de 75.000 kroner ned til de 30.000 kroner, som et af landets billigste huse blev solgt for tidligere i år; endnu et håndværkertilbud i Nordjylland nærmere bestemt i stationsbyen Sindal.

Se Danmarks billigste hus til salg her.