Colliers afdeling i Odense har formidlet salget af et projekt med 60 rækkehuse i Svendborg for Milton Huse i en såkaldt “off-market”-handel. Køberen er Koncenton, som har investeret i et nøglefærdigt projekt.

Der er tale om 60 seniorboliger på hver 100 kvadratmeter, som bliver DGNB-certificerede, oplyser erhvervsmæglerne i en pressemeddelelse.

Ifølge Mathias Grønning fra Colliers Odense vidner handlen på Kogtvedvej i Svendborg om løbende interesse og fortsat investeringslyst i en tid, som ellers er præget af usikkerhed omkring markedets udvikling med stigende renter og fortsatte bekymringer om recession.

– Handlen i Svendborg er for os et bevis på, at på trods af et udfordret marked for projektudvikling, så har ”de rigtige” boligprojekter stadig relevans. ”De rigtige” boligprojekter defineres af en god beliggenhed, den rigtige boligform og derudover en proces frem til byggestart, hvor risikoen i projektet er minimeret så meget som muligt. I sagen i Kogtved, skulle vi ud og finde køberen til slutproduktet for at få ligningen til at gå op, udtaler Mathias Grønning.

Det Svendborg-baserede ejendoms- og udviklingsselskab Udsyn, der har ejet grunden, har været med i udviklingsprocessen, mens Milton Huse skal i gang med at opføre boligerne som totalentreprenør på projektet.

– Vi har igennem mange år haft et ønske om at aktivere grunden ved Skovsbo Eng, som vi har ejet siden 2003. Der har været mange scenarier igennem årene, men denne gang var det optimale set-up der. På baggrund af samarbejde med og rådgivning fra erhvervsmægleren Colliers blev det klart, at vi i dette marked skulle have afdækket noget af en eventuel købers risiko for at få den optimale pris for grunden, udtaler Steffen Larsen fra Udsyn.

– Colliers fandt derefter, i en eksklusiv og fortrolig proces, både en investor til slutproduktet og en køber til grunden, der kunne opføre de 60 rækkehuse. Køberne, Skovsbo Eng Holding, der er ejet af Milton Huse, Colliers og vi som sælgere har derefter haft et tæt og godt samarbejde hen mod udstedelsen af byggetilladelsen. Det har, som altid, været en spændende og til tider udfordrende proces, men vi takker alle involverede for viljen til at lykkedes, udtaler Steffen Larsen.

Koncenton har tidligere investeret i ejendomsprojekter i Svendborg og omegn og har derfor god erfaring med området og det at udbyde seniorboliger.

– Det er tale om eftertragtede boliger med en superfin beliggenhed tæt på Svendborgsund. Vi har stor succes med vores seniorboliger, der nærmest bliver revet væk. Da vi senest udbød et seniorboligprojekt til udlejning, stod lejerne i kø fra midt om natten, og vi føler os overbeviste om, at der også bliver rift om boligerne i Svendborg, siger ejendomsdirektør i Koncenton Anders Bangsgaard.

Ejendomsprojektet bliver en del af Koncentons voksende seniorboligkoncept, Go’Bolig Almanak. Her er der tale om et samlende koncept for seniorboliger med et særligt fokus på fællesskab mellem lejerne. Derfor bliver der også afsat midler til at indtænke fællesskabende elementer i ejendommen, ligesom der bliver opført et fælleshus, som lejerne kan benytte til sammenkomster og forskellige aktiviteter.

Boligerne bliver efter planen færdige i to etaper. De første 30 står klar til overtagelse den 1. maj 2024, mens den resterende del ventes færdige den 31. januar 2025.