Foto: PR.
Foto: PR.

Ifølge Fyens.dk har Svendborg Kommune meldt Humlebo Gruppen til politiet for at udleje 23 nye lejligheder i seniorbofællesskabet Kogtvedsund, selvom der ikke var udstedt en ibrugtagningstilladelse.

Ifølge administrerende direktør for Humlebo Gruppen, Carsten Rasmussen, har virksomheden fået lejeindtægter på 400.000 kroner for lejlighederne i den periode, hvor der ikke var ibrugtagningstilladelse.

Omvendt har kommunens håndtering af sagen kostet virksomheden over 2 millioner kroner, hvoraf de fleste er gået til rådgiverhonorar.

Samlet set har Humlebo Gruppen altså ikke haft nogen økonomisk fordel af sagen, understreger han over for Fyens.dk.

Desuden er han forundret over politianmeldelsen, fordi sagen for længst er bragt i orden, og endeligt undrer han sig generelt over kommunens fremgangsmåde i sagen.

– Der er altid lidt papirmæssigt efterslæb, når en byggesag skal gøres færdig, og derfor har vi fra andre kommuner flere gange oplevet at få udstedt en delvis ibrugtagningstilladelse. Men det ønskede Svendborg Kommune ikke at give os, og det undrer mig, når der nu er mulighed for det, siger Carsten Rasmussen til Fyens.dk.

Avisen skriver, at anklagemyndigheden nu skal beslutte, om sagen skal for retten.

Svendborg Kommune har ikke ønsket at kommentere sagen over for Fyens.dk, fordi sagen nu ligger hos politiet.

Seniorbofællesskabet Kogtvedsund er etableret gennem en omdannelse af Kogtved Søfartsskole.

Skolen lukkede i 2008, og efter mere end fem år på markedet købte Humlebo Gruppen ejendommen for 38 millioner kroner i slutningen af 2020 med henblik på at omdanne den til et seniorbofællesskab med i alt 43 seniorboliger. Ifølge Humlebo Gruppen har der været stor efterspørgsel på boligerne.