Henrik Mielke, bestyrelsesformand, Taasinge Elementer. Foto: PR.
Henrik Mielke, bestyrelsesformand, Taasinge Elementer. Foto: PR.

I slutningen af 2023 takkede Steffen Baungaard ja til en ny udfordring som koncernchef i MT Højgaard Holding, hvor han afløste Henrik Mielke. Det betød samtidig udtræden af en række bestyrelser i byggeriet, herunder Taasinge Elementer, hvor Steffen Baungaard var bestyrelsesformand.

Taasinge Elementer har nu afløseren klar i form af netop Henrik Mielke. Det skriver producenten af præfabrikerede tag- og facadeelementer i træ i en pressemeddelelse.

Henrik Mielkes CV tæller blandt andet mere end to årtier i Enemærke & Petersen, heraf godt syv år som administrerende direktør, og senest altså knap to år som koncernchef i MT Højgaard Holding.

Henrik Mielke blev sidste år udnævnt som formand for DI Byggeri, der repræsenterer omkring 6.700 virksomheder i bygge- og anlægssektoren. Han er også med i styregruppen bag Byggeriets Handletank for Bæredygtighed, der arbejder for en fælles strategisk retning på tværs af værdikæderne i den grønne omstilling af byggeriet.

– Jeg kommer med mange års erfaring med ledelse i byggeriet, et stort netværk i branchen og et indgående kendskab til elementbyggeri. Som formand bliver min rolle at være sparringspartner for ledelsen og hjælpe med at udvikle forretningen, udtaler Henrik Mielke.

Den nu afgåede formand Steffen Baungaard har selv været med til at udpege sin efterfølger. Han vil fortsat have en plads i bestyrelsen hos Taasinge Elementers ejer, Nordic Waterproofing Group.

Taasinge Elementer er i disse år i gang med at fremtidssikre sin produktion af præfabrikerede elementer til byggeriet.

I 2023 satte virksomheden yderligere fart på omstillingen gennem en ny strategi. Med “design for manufacturing” som omdrejningspunkt har virksomheden rettet fokus mod øget specialisering og standardisering af interne processer.

– Det handler i bund og grund om, at vores processer skal være mere ensartede, så vi i videst mulige omfang sikrer et minimalt CO2-aftryk og en effektiv produktion og montage i vores projekter. Det medfører samtidig en højere grad af specialisering i vores tilgang til forskellige typer af byggerier, udtaler Executive Officer Birgitte Clausen, som understreger, at produktet, der leveres til kunden, som i udgangspunktet er det samme.

Visionen er en fleksibel og skalérbar produktion med en højere grad af automation, hvor mennesker og robotter arbejder sammen om at producere fremtidens byggeelementer i træ.

Også på dette område vil Henrik Mielke tilføre viden og kompetencer. Han har i mange år været optaget af lean og er tidligere formand for Lean Construction-DK.

Nedgang i byggeaktiviteten og en række konkurser åd af overskuddet hos Taasinge Elementer i det seneste regnskabsår, hvor virksomheden dog meldte ud, at ordrebogen gav anledning til optimisme.

– Vi er i gang med en turnaround efter nogle hårde år, hvor ikke mindst 2023 var utilfredsstillende. Heldigvis ser vores 2024 mere positivt ud. Vi har allerede langt over halvdelen af den budgetterede omsætning i ordrebogen og forventer et rigtig travlt år på vores fabrikker, siger Birgitte Clausen.